Direct door naar content
“Crowdfunding via Uniek Sporten is superinteressant” afbeelding nieuwsbericht

“Crowdfunding via Uniek Sporten is superinteressant”

22 juni 2023

Michiel Voskuilen is een van de organisatoren van het ARC-Heitingatoernooi, dat sinds vorig jaar ook een toernooi heeft voor G-Teams. Hij geniet daar ongelooflijk van. Als andere clubs ook toernooien, wedstrijden of evenementen willen organiseren voor sporters met een beperking, kunnen ze via Uniek Sporten Crowdfunding extra financiering regelen. Geweldig, vindt Voskuilen het. 

In mei werd voor de 16e keer het ARC-Heitingatoernooi georganiseerd. Het is vernoemd naar oud-Ajacied en voormalig ARC-lid John Heitinga. Het is het grootste pupillentoernooi van Europa. Voskuilen: “Meer dan 175 teams deden mee. En wat leuk is, het gaat om meer dan alleen voetbal. We maken er echt een happening van. Als je het park op komt lopen, staat er een bandje te spelen, de koffie is gratis en er is een funpark met van alles en nog wat. Het is een toernooi voor de spelertjes maar ook voor familie en vrienden. Iedereen kan genieten.”

Dansen

Vorig jaar werd er als onderdeel van het ARC-Heitingatoernooi voor het eerst ook een toernooi voor G-teams georganiseerd. “Dat hebben we natuurlijk voortgezet”, zegt Voskuilen. “Bij een paar wedstrijden heb ik gekeken. Het is altijd weer fantastisch. Je ziet ze genieten. Het mooiste is misschien wel de prijsuitreiking. Als ze een medaille krijgen en er gaat een muziekje aan, dan maken ze er een feestje van. Eén jongen van het EMM’21 kon niet wachten en begon voor de prijsuitreiking al te dansen op het podium. Mooi toch?”

Crowdfunding

Het organiseren van het toernooi is elke jaar weer een uitdaging. Er moet veel geregeld en bekostigd worden. Voskuilen: “We hebben een flinke begroting dus we kijken hoe we daar slim mee om kunnen gaan. Uit alle laatjes die er zijn, halen we financiën. Een oud-lid van ARC die bij Uniek Sporten werkte, tipte ons over de mogelijkheid van crowdfunding via Uniek Sporten. Zij faciliteren initiatieven die sporten en bewegen voor mensen met een beperking stimuleren. Dat kan voor veel clubs interessant zijn als je iets wilt organiseren en geld tekortkomt.”

Superinteressant

Door een aanvraag in te dienen bij Uniek Sporten Crowdfunding ontvangen sportclubs in Nederland 40% van het op te halen bedrag. In Zuid-Holland is dat zelfs 75%. “Dat was natuurlijk superinteressant voor ons”, legt Voskuilen uit. We moesten zelf nog maar 25% ophalen via crowdfunding of door het zelf bij te leggen. We hebben voor het laatste gekozen omdat we uiteindelijk een sponsor vonden die het resterende bedrag bijpaste. Hoe dan ook, de begeleiding vanuit Uniek Sporten tijdens het proces van crowdfunden was erg goed.”

Groen gras

“Wat ik mooi vind, is dat Uniek Sporten Crowdfunding clubs de mogelijkheid biedt om op hun platform geld op te halen voor een toernooi, wedstrijd of iets anders. Meestal kom je bij ondernemers uit voor de financiering. Maar niet bij iedereen is het gras groen. Door crowdfunding kun je ook particulieren erbij betrekken en de lasten verdelen. En dan nog iets. Ik kom regelmatig bij andere toernooien. Vaak denk ik: dit en dat zou je net even beter kunnen doen. Daarvoor is vaak geld nodig. Ga crowdfunden bij Uniek Sporten!”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: