Direct door naar content
Gymdocent Chantal ziet kwetsbaarheid als kracht afbeelding nieuwsbericht

Gymdocent Chantal ziet kwetsbaarheid als kracht

22 juni 2023

Iedereen heeft een beperking, maar is dat wel altijd zichtbaar of stoppen ze dat misschien weg? Chantal Migo heeft duidelijk de keuze gemaakt zich niet meer te schamen voor wat haar belemmert. “Ik wist in groep 8 al dat ik gymdocent wilde worden, maar ik stotterde dus hoe ging ik dat doen?”

Het is Chantal gelukt om gymdocent te worden, iets waar ze nog altijd erg trots op is. Ze heeft daar hard voor moeten werken, vertelt ze in een openhartige video van De Onderwijsspecialisten. “Het stotteren neemt een deel van je identiteit weg, want je kan niet zeggen wat je wilt zeggen. Je bent zo met het gevecht bezig in je hoofd en dat is mentaal best een strijd.”

Belemmering

Ze merkte dat het stotteren haar ook belemmerde in haar persoonlijke ontwikkeling. “Ik heb meer ambities. Ik weet dat er meer in zit, maar doordat ik stotter belemmert mij dat ik mijn ding niet kan zeggen of iemand niet goed kan coachen. Daarom ga ik daar niet mee door.”

Stotterprobleem aangepakt

Toch heeft ze nu het roer omgegooid en besloten dat ze haar angsten moet aangaan. Daarom deelt ze in de klas ook hoe zij haar stotterprobleem heeft aangepakt, omdat ze anderen ook wil inspireren hun beperking te tonen. “Ik zie kwetsbaarheid als een kracht en ik hoop dat veel meer mensen dat ook gaan zien.”

Bekijk hier de mini-docu over Chantal:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: