Direct door naar content
Sabrina zoekt het avontuur op met haar handbike afbeelding nieuwsbericht

Sabrina zoekt het avontuur op met haar handbike

23 juni 2023

Toen Sabrina Schoenmaker in 2018 hoorde dat ze MS heeft, stortte haar wereld even in. Het was net na de geboorte van haar derde kind. Al snel besloot ze niet bij de pakken neer te gaan zitten en vooral het leven aan te gaan. Ze zoekt nu overal avontuur en uitdagingen: skydiven, klimmen en mountainbiken in de bossen. Voor die laatste sport kon ze via Uniek Sporten Hulpmiddelen een stoere handbike aanschaffen.

“Ik doe het gewoon op mijn manier”, zegt ze in een interview met LINDA. Ze wil graag anderen laten zien dat met een beperking of chronische aandoening altijd iets mogelijk is om meer voor elkaar te krijgen. “Ik wil graag een vonkje zijn dat bij iemand het vuurtje aanwakkert. Ik hoop dan dat het een flink kampvuur wordt en dat we er met z’n allen gezellig omheen kunnen zitten en het erover kunnen hebben.”

Skydiven

Sabrina was altijd al sportief en ging graag de natuur in met sporten als boulderen, klimmen en kanoën. Toen ze door MS in een rolstoel terecht kwam zag ze dat allemaal verdwijnen. Dus ging ze maar even googlen om te kijken wat wél kan in haar situatie. Toevallig zag ze iets over skydiven voor mensen met een beperking. Na een enthousiaste mail werd ze zelfs geselecteerd voor het WK skydiven in Marseille.

Hier zie je een sprong van haar:

Avontuur dankzij Uniek Sporten

Zwerven door de natuur was ook altijd een grote passie van Sabrina. Daar heeft ze ook al een oplossing voor gevonden in een speciale handbike met dikke banden. Ze kon deze speciale fiets aanschaffen met hulp van Uniek Sporten Hulpmiddelen. Dat ze nu met die handbike de bossen in kan gaan betekent veel voor haar. “Het echte avontuur ligt niet op de rolstoeltoegankelijke gebaande paden.”

Omdat zij zelf zo enthousiast is over die handbike met dikke banden, wil ze nu kijken of ze die handbikes en rolstoelen ook beschikbaar kan stellen voor verhuur in natuurgebieden.

Lees het hele verhaal op Linda.nl

Kun jij net als Sabrina ook een hulpmiddel gebruiken voor jouw sport? Kijk dan bij Uniek Sporten Hulpmiddelen voor advies over aanschaf en financiering. 

Foto: Facebook Sabrina Schoenmaker

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: