Direct door naar content
Blijf deze zomer fit met de Uniek Sporten app  afbeelding nieuwsbericht

Blijf deze zomer fit met de Uniek Sporten app

26 juli 2023

Vanwege vakanties houden veel sportclubs nu even een zomerstop en binnensportlocaties als zwembaden zijn nu ook vaak een paar weken dicht. Toch kun je deze zomer heel goed fit blijven met de Uniek Sporten app. Met deze gratis app hoef je de deur niet uit en kun je in je eigen omgeving en op je eigen tempo allerlei oefeningen doen.

Je kunt met lekker weer natuurlijk ook allerlei buitenactiviteiten doen: wandelen, fietsen of handbiken. Misschien is dat voor jou nu nog net iets te veel. Dan is het fijn als je met gerichte oefeningen aan je conditie en kracht kunt werken. Helemaal handig is het als je daar niet de deur voor uit hoeft. Dat kan met de Uniek Sporten app!

Gratis app

Dit is een laagdrempelige gratis app met ruim 4000 oefeningen, workouts en beweegvideo’s. Je kunt dan denken aan yoga, dansen en cardio. Daar zit voor iedereen wat tussen, want we hebben onderscheid gemaakt in beperkingen en niveaus. Zeker als je nog niet zo veel aan sport hebt gedaan dan is deze app perfect om mee te starten, dan kun je het zo langzaam stapje voor stapje uitbouwen. Meer dan 3000 gebruikers gingen je al voor. Veel van hen gebruiken de app ook als opstapje naar een club of om vaker te gaan sporten of bewegen.

Challenges

Mariëlle is daar een goed voorbeeld van. Zij kon via Uniek Sporten Hulpmiddelen een nieuwe sportrolstoel aanschaffen en ging gelijk ook aan de slag met de app om fit te worden, zodat ze de rolstoel ook vaker kon gebruiken. “Ik ben wel erg competitief ingesteld en daag mezelf graag uit. Ik vind de challenges daarom ook leuk. Met de community kun je met gelijkgestemden overleggen over het sporten, elkaar vragen stellen en complimenten geven. Dat werkt stimulerend! De app helpt zo bij het denken in mogelijkheden. Mij heeft het geholpen veel meer uit mijn nieuwe rolstoel te halen.”

Workouts

Joke is weer erg te spreken over de videoworkouts in de app. “Je zet een video aan en je workout begint, op het moment dat het jou het beste uitkomt. Wat ik er heel goed aan vind, is dat je twee instructeurs hebt. De een doet staand oefeningen voor en de ander doet de oefeningen zittend in een rolstoel voor. Dus als je zelf in een rolstoel zit, kun je gewoon meedoen.”

Deze zomer is perfect om deze workouts en oefeningen te proberen. Dus waar wacht je nog op. Download de app nu en begin gelijk!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: