Direct door naar content
Voor gamer 'Kafe' is tennis meer dan een spelletje afbeelding nieuwsbericht

Voor gamer 'Kafe' is tennis meer dan een spelletje

07 juli 2023

In Singapore werd afgelopen maand een bijzonder esports toernooi georganiseerd: de Olympic Esports series. Het was voor het eerst dat onder de vlag van het Internationaal Olympisch Comité aan gaming en esports werd gedaan. Op het programma stonden finales voor games als Fortnite en Rocket League maar ook virtuele sporten als wielrennen met Zwift en taekwondo met een VR-bril.

Dit historische event liet de toekomst van de sport zien, maar vooral ook dat bij esports en gaming iedereen een kans heeft. Dat werd zeker duidelijk bij het verhaal van de Chinees He 'Kafe' Shenghao, die tweede werd in het tennisspel Tennis Clash. 'Kafe', zijn gamenaam, zou namelijk bij een olympisch sporttoernooi waarschijnlijk niet zo snel op eenzelfde podium komen.

Afleiding na ongeluk

Toen hij naar huis reed van een klimtrip in de bergen kreeg hij een ernstig auto-ongeluk. Hij was daarna lang op zoek naar een game die hem kon afleiden, want hij moest een jaar in bed blijven om te herstellen. De game waar hij helemaal in op ging werd Tennis Clash. In dat tennisspel ontwikkelde hij zichzelf steeds verder. Hij deed eerder al mee aan de Rolland Garros eSeries, het esportstoernooi van het bekende tennistoernooi in Parijs.

Op weg naar herstel

Ondertussen werkte hij ook hard aan zijn lichamelijke herstel. Hij heeft ook al meer fysieke therapie in het vooruitzicht. Het gamen heeft hem zeker ook mentaal door een lastige periode geholpen, voor hem is dus duidelijk dat hij veel aan gamen heeft te danken.

Uniek Esports

Het verhaal van 'Kafe' laat zien dat bij gaming en esports iedereen gelijk is. Het maakt dus ook niet uit als je een beperking hebt, want daar is altijd iets op te bedenken waardoor je toch kunt gamen. Dat kan in het begin even een zoektocht zijn voor de juiste controller en het spel waar je je in kunt storten. Daar helpen wij graag bij! Op Uniek Esports, het esports platform van Uniek Sporten, vind je daarom allerlei tips en tricks over hardware, games en niet onbelangrijk: je kunt ook in contact komen met andere gamers met een beperking. Gamen is namelijk ook vooral een sociaal gebeuren!

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden in gamen en esports? Ga dan snel naar Uniek Esports.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: