Direct door naar content
Zo maken we UniekSporten.nl toegankelijker afbeelding nieuwsbericht

Zo maken we UniekSporten.nl toegankelijker

25 juli 2023

Bij toegankelijkheid denk je waarschijnlijk als eerste aan gebouwen: een rolstoelopgang, een aangepast toilet en looplijnen. In de digitale wereld waarin we leven zijn drempels op websites en apps net zo belangrijk om weg te nemen. Op Unieksporten.nl werken we daarom continu aan de verbetering van de digitale toegankelijkheid van de site.

Vanaf 2025 gaat binnen de Europese Unie een nieuwe wetgeving gelden die het bedrijven en organisaties verplicht om de digitale toegankelijkheid op orde hebben. Geschat wordt dat in de EU zo’n 80 miljoen mensen met een beperking baat hebben bij deze nieuwe regels voor websites en apps. Je hebt zelf vast ook wel eens op een site gezeten die voor jou niet goed te lezen was, wat doen je dan? Dan klik je weg. Bedrijven hebben daarom ook iets te winnen met digitale toegankelijkheid, want als een website beter vindbaar en bruikbaar is voor een grotere doelgroep dan klikken mensen niet meer zo snel weg.

Onze oplossingen

Omdat Uniek Sporten voor jou als sporter met een beperking in het leven is geroepen, willen we natuurlijk ook zorgen dat deze site geen digitale drempels kent. Daar hebben we in de loop der tijd al verschillende oplossingen voor ingebouwd. Als je op het kopje ‘toegankelijkheid’ klikt dan kun je deze verschillende opties zien. Om te beginnen hebben we een ‘readspeaker’, die het mogelijk maakt om alle teksten voor te lezen als je door een visuele beperking niet kunt lezen. Verder kun je ook de lettergrootte aanpassen en het contrast veranderen naar wit of zwart.

Testen

Om zeker te zijn dat deze opties ook goed werken en bij de behoeftes van mensen met een beperking passen, laten we de website regelmatig reviewen door onder andere accessibility.nl. Bij nieuwe ontwikkelingen proberen we altijd goed rekening te houden met de toegankelijkheid. Mocht jij als gebruiker nu iets merken wat voor jou niet goed werkt, laat het ons dan weten! Dan lossen we dit zo snel mogelijk op!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: