Direct door naar content
Regionale Sport- en Speldag in Roermond afbeelding nieuwsbericht

Regionale Sport- en Speldag in Roermond

19 juli 2023

Op zaterdag 7 oktober wordt de regionale Sport- en Speldag georganiseerd in de Jo Gerrishal en Zwembad de Roerdomp in Roermond. Deze dag wordt speciaal voor mensen met een lichamelijke- of verstandelijke beperking, gedragsproblematiek én kinderen uit het speciaal onderwijs georganiseerd, zodat zij kennis kunnen maken met het uitgebreide sportaanbod dat Gemeente Roermond en de regio te bieden hebben.

Het programma begint om 13.00 uur en eindigt om 16.30 uur. De activiteiten in het zwembad zijn van 14.00 tot 16.00 uur.

Ook dit jaar maken we weer gebruik van de twee sporthallen. In de ene hal zijn de activiteiten meer gericht op mensen met een lichamelijke beperking, in de andere hal zijn alle overige activiteiten. De sporten waar je onder andere aan kunt deelnemen zijn: rolstoeldansen, aangepast zeilen, (schuif)tafeltennis, framerunning, (rolstoel)handbal, rolstoeldansen, mindfull rollen, korfbal, boccia, karate, basketbal, handboogschieten, darten, voetbal en yoga. Verder is er een knutselhoekje, silent disco, een muzikaal optreden en een muziekworkshop. Daarnaast is ook het Wheelchair Skills Team aanwezig. Bij dit onderdeel kunnen mensen hun rolstoelvaardigheden oefenen. In het naastgelegen zwembad “De Roerdomp” vindt waterbasketbal, snorkelen en duiken plaats.

Er geldt een vrije inloop bij de sport- en spelactiviteiten en deelname is gratis. Om een inschatting te maken van het aantal deelnemers, vragen we om je vooraf in te schrijven. Voor de zwemactiviteiten is vooraf aanmelden verplicht.

Aanmelden kan hier: Regionale Sport- & Speldag in Roermond

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht
Programma van:
Partners: