Direct door naar content
Kom kennismaken met handbiken en meer op 18 augustus! afbeelding nieuwsbericht

Kom kennismaken met handbiken en meer op 18 augustus!

20 juli 2023

Is handbiken iets voor jou? Of een andere vorm van aangepast fietsen? Kom op 18 augustus naar de Willem-Alexander baan in Zuidplas en ontdek het!

In augustus vinden de European Para Championships plaats in Rotterdam. De paracyling wedstrijden zijn van 18 t/m 20 augustus op de locatie van de Willem-Alexander roeibaan in Zevenhuizen (gemeente Zuidplas).

Op vrijdag 18 augustus is er de hele dag de mogelijkheid om zelf kennis te maken met aangepast fietsen. Voor mensen met een lichamelijke beperking of die om een andere reden baat hebben bij een aangepaste fietsvorm. Er zijn vastframe handbikes, aankoppelbare handbikes en driewielfietsen. Onder begeleiding van een bewegingsagoog kun je een proefritje maken en de buurtsportcoaches staan voor je klaar met meer informatie over (aangepast) sporten. Er zijn verschillende maten fietsen aanwezig, dus zowel voor kinderen als volwassenen.

Ook voor de rest van je gezelschap is er iets te doen; er zijn verschillende sport- en spelactiviteiten voor kinderen. Iedereen is welkom! Daarnaast kan je natuurlijk ook direct een kijkje nemen bij de paracycling wedstrijden op de wedstrijdbaan die dag (toegang gratis).

  • Wat? Handbiken en meer, voor iedereen. Kijk of handbiken, tandemfietsen of tricycling iets voor jou is! Voor kinderen en volwassenen.
  • Wanneer? Vrijdag 18 augustus, tussen 10:00 en 16:00 uur.
  • Waar: Locatie Willem-Alexander Roeibaan, op het terrein naast het hoofdgebouw (over de brug links)

Deze dag wordt georganiseerd door Sportstichting Zuidplas en Team Sportservice, in samenwerking met meerdere organisaties. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: