Direct door naar content
Turnen, dansen, freerun en meer tijdens de Gymnaestrada  afbeelding nieuwsbericht

Turnen, dansen, freerun en meer tijdens de Gymnaestrada

27 juli 2023

Deze zomervakantie (van 30 juli t/m 5 augustus) komt het grootste gymsport evenement ter wereld naar Amsterdam; de World Gymnaestrada Amsterdam 2023. Naast een vol programma met shows en optredens van de bijna 19.000 deelnemers, kun je als bezoeker ook zelf in beweging komen. Op het voorplein van de RAI worden twee grote beweegpleinen gecreëerd, waar iedereen gratis kan kennismaken met de gymsport. Springen, rollen, freerunnen, turnen; ontdek het allemaal. Extra leuk: op dinsdag 1 augustus is er een nijntje pleintje, speciaal voor de allerkleinste gymsporters.

De Wereld Gymnaestrada is een internationaal event waarbij alle niveaus en alle leeftijden welkom zijn om te laten zien wat ze kunnen. Geen wedstrijden met maar één winnaar, maar een week vol demonstraties en plezier. Clubs en groepen laten zien wat ze in huis hebben tijdens originele shows voor volle tribunes op iconische plekken in Amsterdam. Plezier, ontmoeten en laten zien wat je kan. Dáár draait het in de zomer van 2023 om.

Gratis optredens en workshops:
Tijdens de World Gymnaestrada zijn er allerlei city performances bij de RAI en het Vondelpark theater die je gratis kunt bewonderen. Tussen alle city performances door, is er een mogelijkheid om deel te nemen aan de gratis workshops die plaatsvinden bij de RAI of in het Vondelpark theater: https://worldgymnaestrada2023.com/gratis-workshops.

Voor specifieke vragen over toegankelijkheid of tickets voor begeleiders kun je mailen.

(Foto via officiële Gymnaestrada website)

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: