Direct door naar content
Multisportdag voor iedereen met visuele beperking  afbeelding nieuwsbericht

Multisportdag voor iedereen met visuele beperking

09 augustus 2023

Heb jij een visuele beperking en zou je wel willen gaan sporten of bewegen? Dan hebben we goed nieuws: ook als je blind of slechtziend bent is er van alles mogelijk op sportgebied. Maar hoe weet je nu wat bij jou past en wat je leuk vindt? Door het simpelweg gewoon te proberen! Dat kan op 9 september in Lisse tijdens een speciale Multisportdag voor sporters met een visuele beperking.

Als je blind of slechtziend bent kan het een uitdaging zijn om een geschikte sport te vinden. Sommige sporten zijn al speciaal aangepast naar een visuele beperking zoals running bllind, goalbal en showdown. Maar er zijn nog veel meer sporten waar je met een kleine aanpassing of met een buddy helemaal je energie in kwijt kunt. Je weet van te voren niet altijd of dat bij je past. Het beste kunt je dat ontdekken door gewoon veel verschillende sporten en beweegactiviteiten te proberen.

Een hele dag sporten proberen

De Multisportdag is dé ideale manier om verschillende sporten uit te proberen en te kijken welke sport voor jou geschikt is. Zichtbaar Sportief organiseert daarom op 9 september in Lisse een speciale Multisportdag voor iedereen die blind of slechtziend is. Deze dag duurt van 9.30 tot 18.00 uur, dus je hebt echt een hele dag de tijd om van alles te proberen. Je kunt dan bijvoorbeeld kennismaken met hardlopen, wandelen, fietsen (tandemfietsen en duofietsen), goalbal, showdown en tot slot een sportieve atletiek vijfkamp om atletiek te leren kennen.

Sportadvies

De organisatie wil er ook voor zorgen dat het niet bij die ene kennismaking blijft. Dus mocht je door de Multisportdag een sport hebben gevonden waar je in verder wilt dan word je ook geholpen bij het vinden van een passende vereniging bij jou in de buurt. Tijdens de dag kun je op de ingerichte informatiemarkt ook terecht met allerlei vragen bij verschillende stands.

Deelname is gratis

De sportdag wordt gehouden op het terrein van AV De Spartaan in Lisse. Mocht je met het OV komen dan wordt vervoer vanaf het station geregeld. De dag wordt trouwens afgesloten met een gezellige barbecue. En niet onbelangrijk: deelname is gratis!

Ga voor het volledige programma en aanmelden naar: Zichtbaarsportief.nl 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: