Direct door naar content
De paralympische zwemploeg komt naar je toe! afbeelding nieuwsbericht

De paralympische zwemploeg komt naar je toe!

17 augustus 2023

Bij het WK para-zwemmen hebben de Nederlandse zwemmers het begin deze maand bijzonder goed gedaan. Alle zwemmers behaalden minimaal één medaille en sommige zelfs meerdere, waardoor het totaal op 19 plakken uitkwam. Met zes keer goud, tien keer zilver en drie keer brons kunnen we dit een zeer succesvolle ploeg noemen. Zou je van deze zwemmers tips willen krijgen? Dat kan tijdens de Para-zwemmen Zomertour 2023.

De zwemmers van TeamNL zijn na het WK Para-zwemmen in Manchester niet alleen met veel medailles teruggekomen. Ze hebben ook allemaal mooie verhalen over hun sport en die willen ze graag met jou delen. Daarom gaat de zwemploeg van 6 t/m 8 september langs verschillende zwembaden in Nederland om hun ervaringen te delen en leuke clinics te geven aan zwemmers met en zonder beperking. 

Clinic in het water

De Para-zwemmen Zomertour 2023 begint op 6 september in Amersfoort in Sportcomplex Amarena. Op vrijdag 8 september zijn alle paralympisch zwemmers, inclusief 'Golden Girl' Lisette Bruinsma, in Amsterdam. Op het programma van beide dagen staat een leuke clinic in het water en een estafette als afsluiter. Daarna kun je natuurlijk nog al je vragen stellen aan de zwemmers en de trainers. Wil jij bijvoorbeeld van Lisette weten hoe zij als zwemster met een visuele beperking haar keerpunten maakt, dan is dit je kans aan haar tips en advies te vragen. En natuurlijk kun je ook met de zwemmers op de foto gaan en een handtekening vragen.

Met je collega's

Tussen die twee clinics in Amersfoort en Amsterdam wordt op 7 september in Rotterdam ook voor het eerst een BeGlobal Bussinessevent georganiseerd voor bedrijven. Dan zorgen de Para-zwemmers voor een inspirerende middag waarbij je met je collega’s ook zelf kan ervaren hoe het is om als paralympiër te zwemmen.

Het belooft zo drie keer een middag te worden vol inspiratie waar iedereen welkom is. Dus of je nu al aan (wedstrijd)zwemmen doet of dat je het gewoon een leuke sport vindt maakt niet uit.

Meld je nu gratis aan voor een van de stops van de Para-zwemmen Zomertour via de website van de KNZB.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: