Direct door naar content
Unieke kans: train een dagje mee met Team Para Atletiek! afbeelding nieuwsbericht

Unieke kans: train een dagje mee met Team Para Atletiek!

23 augustus 2023

Hardlopen met een beperking? Natuurlijk kan dat! Bij Team Para Atletiek laten ze al langer zien dat een beperking je niet in de weg hoeft te zitten om snel over een atletiekbaan te sprinten. Kijk naar Marlène van Gansewinkel of Fleur Jong! Zij hebben al een hele prijzenkast bij elkaar gelopen. Behalve presteren willen ze jou ook graag inspireren om in beweging te komen of te blijven. Daarom organiseert Team Para Atletiek op 5 november een Beweeg en Sportdag!

Marlène van Gansewinkel mist vanaf haar geboorte haar linkeronderarm en een stuk van haar linkerbovenbeen en ze heeft vervorming aan haar rechterhand. Onze ambassadeur Fleur Jong loopt door een dubbele beenamputatie op blades. En daar kan ze heel hard op sprinten en verspringen. Beide atletes hebben al meerdere paralympische medailles, titels en records op hun naam staan.

Covergirl

Het mag duidelijk zijn dat zij ook vinden dat een beperking je niet automatisch hoeft te beperken. ”Als je er moeilijk over doet, maak je je leven pas echt moeilijk”, zeggen ze in een uitgebreid dubbelinterview met Runnersworld. Marlène en Fleur vertellen daarin over de kracht van Team Para Atletiek, hun ambities en hoe zij anderen willen inspireren. De cover van Runnersworld helpt al bij dat doel, want daarop schittert Marlenène! Ze is daarop met zowel met als zonder protheses te zien in een afbeelding die geïnspireerd is op de tekening van Leonardo Davinci van ‘het ideale menselijke lichaam’

Kijk maar hoe gaaf dat is geworden:

Sportdag

Team Para Atletiek heeft nog veel meer inspirerende atleten. Jij kunt met deze jongens en meiden kennismaken tijdens de Team Para Atletiek Beweeg en Sportdag op 5 november. Een unieke kans! Iedereen van jong tot oud is op die dag welkom om mee te trainen. Het maakt niet uit of je nu geboren bent met een handicap, door ziekte of een ongeval een amputatie bent ondergaan, een prothese of orthese hebt, door kanker of een hartaandoening aan het revalideren bent, sterker wil worden voor een operatie, CP, een spierziekte of diabetes hebt.

Positieve sportervaring delen

Het belooft een gezellige dag te worden met clinics, meet & greets met de hoofdcoach en atleten van Team Para Atletiek en diverse stands waar je informatie over atletiek met een beperking kunt krijgen. Het gaat tijdens de sportdag niet om presteren of de top bereiken. Bij Team Para Atletiek geloven ze namelijk in de kracht van atletiek (rennen, springen en gooien) als basis voor zowel je fysieke als mentale ontwikkeling. De atleten van Team Para Atletiek delen tijden de sportdag daarom ook hun positieve ervaring met sport zodat jij je lekkerder voelt bij het sporten. Ze willen dat je naar huis gaat met een positiever toekomstperspectief!

Ga voor meer informatie naar Team Para Atletiek.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: