Direct door naar content
Loop jij mee? Open clinic bij Running Blind Amsterdam afbeelding nieuwsbericht

Loop jij mee? Open clinic bij Running Blind Amsterdam

24 augustus 2023

Running Blind Amsterdam doet ook dit jaar mee aan de Amsterdamse Sport- en Beweegweek. Zaterdag 16 september vindt er vanaf 12.30 uur een open clinic plaats. We ontmoeten je graag op de baan van AAC bij Sportpark Ookmeer, Willinklaan 7, Amsterdam Nieuw-West.

Bij Running Blind trainen lopers met visuele beperking met buddy's zonder visuele beperking. Tijdens de clinic nodigen we iedereen van harte uit om mee te doen met hardlopen, nordic walking of aanmoediging vanaf de zijlijn. Kom je ook langs? Wie weet, samen met je buurman, tante, vriendin of neef? Het wordt een gezellige middag, maar ook een leerzame. 

Wat kun je verwachten?

  • Een clinic voor buddy’s en lopers waarin je leert op elkaar te vertrouwen (start om 13.00u). Op verzoek ervaart ook de buddy met een donkere bril die een visuele beperking simuleert, hoe het is zo hard te lopen. De clinic wordt geleid door onze ervaren trainer Gerard Versteeg. Hij zorgt voor een veilige, serieuze training, rekening houdend met de lopers die meedoen aan de Dam tot Damloop 😉.
  • Een 800-meter wedstrijdloop (start om 14.00u).
  • De mogelijkheid om al je vragen te stellen, bijv. 'hoe kan ik als buddy aan een loper worden gematcht, of andersom?' en 'hoe kan ik lid worden van de club?'  
  • Uiteraard is alles omkleed met hapjes en drankjes.
  • Aanmelden: amsterdam@runningblind.nl. Meer informatie: runningblind.nl of Facebook Running Blind Amsterdam
  • Bel je graag even van tevoren? Neem dan contact op via 06-51820434

Vaker meedoen?
De trainingen van Running Blind vinden iedere dinsdagochtend plaats. Daarnaast is er de mogelijkheid om op maandagavonden te trainen. Uiteraard kan er ook samen gezocht worden naar een goede buddy-loper match waardoor je ook buiten deze trainingsmomenten elkaar kunt opzoeken voor een rondje hardlopen.

De gemeente geeft dit jaar extra aandacht aan de doelgroep 'meiden 10 - 18 jaar', die achterblijft in sportparticipatie. Ook voor RunningBlind een goede gelegenheid de jeugd met of zonder een visuele beperking kennis te laten maken met hardlopen op elk niveau. Sport inspireert, verbindt en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan jouw persoonlijke en sociale leven. ‘Een beperking, is niet meer dan de gedachten, dat iets niet kan. Jezelf ijken en niet vergelijken.’ (Uitspraken van Theo Grabijn, lid van RB).

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: