Direct door naar content
‘BlindwarriorSven’ wint groot esportstoernooi afbeelding nieuwsbericht

‘BlindwarriorSven’ wint groot esportstoernooi

24 augustus 2023

Gamen met een visuele beperking: het kan! Sven van de Wege is daar een levend bewijs van. Hij heeft zichzelf de afgelopen jaren geleerd hoe hij het spel Street Fighter puur op geluid kan spelen. Dat heeft ‘BlindWarriorSven’, zoals hij in de esportswereld bekend is, al ver gebracht. Afgelopen maand won hij zelfs een groot toernooi voor vechtspelen!

Sven werd op zijn zesde blind als gevolg van kanker. Hij was toen al een fervent gamer en was bang dat hij nooit meer zou kunnen gamen. De ontdekking van het spel Street Fighter was voor hem een openbaring, want dat spel bleek hij heel goed op geluid te kunnen doen. Hij heeft dat zichzelf geleerd.

Zelf geleerd

In het Vlaamse tv-programma Control Pedro vertelde hij eerder al over zijn aanpak. “Ik heb het spel gekocht en ik ben gaan luisteren naar wat er gebeurt in het spel en daar ben ik op gaan proberen te reageren. Als ik twijfelde dan ben ik gaan vragen aan iemand: wat gebeurt er. Dan zeggen ze: ‘met dat geluid springen ze op je af met een schop en dan moet je dat en dat doen’. Oké, en dan ga je dat trainen.”

Bekijk dat fragment hier:

Dak ging eraf

Dat trainen doet hij elke dag wel een paar uur. “Je moet op een gegeven wat ze noemen ‘brain muscle memory’ krijgen dat je blindelings je combo’s kan maken in het spel.” Dat zijn brein goed getraind was kon je tijdens de finale van Evolution Championship Series toernooi duidelijk zien. Op de mainstage nam Sven het op tegen ‘EternalPancake’ met 10.000 toeschouwers in de zaal. Sven won het ‘gevecht’ met 2-1, waarna het publiek helemaal uit zijn dak ging voor de blinde gamer.

In deze video kun je Sven in actie zien tijdens het toernooi:

Bron: 4gamers.be

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: