Direct door naar content
Kom naar de clinic amputatievoetbal! afbeelding nieuwsbericht

Kom naar de clinic amputatievoetbal!

24 augustus 2023

Ben jij een sporter met een amputatie? Heb je dan al eens aan amputatievoetbal gedacht? Tijdens een clinic op 10 september op de KNVB Campus in Zeist kun je alles te weten komen over deze leuke tak van voetbal. Deze clinic is onderdeel van de aftrap van het internationale programma ‘Nobody offside’ waarin verschillende clubs en federaties de krachten hebben gebundeld om het voetballen met een amputatie onder de aandacht te brengen.

Amputatievoetbal is een hele leuke vorm van het voetbalspel, speciaal voor spelers die door ziekte of een aangeboren afwijking een ledemaat missen. De teams bestaan uit zeven spelers die op krukken over het veld bewegen. Op het doel staat een speler die een arm of een deel daarvan missen. In deze video van de KNVB wordt duidelijk uitgelegd wat amputatievoetbal inhoudt.

Leuke clinic

Met het ‘Nobody offside’ programma wordt amputatievoetbal internationaal flink op de kaart gezet. En daarom word je ook uitgenodigd voor een leuke clinic onder leiding van Adri van Ingen, de bondscoach van het Nederlands ampuatievoetbalteam. Jongeren in de leeftijd van 6 tot 23 jaar met een amputatie aan been, voet, arm of hand kunnen hier aan meedoen. Voetbalervaring is niet nodig, want de clinic is ook vooral bedoeld voor iedereen die met een amputatie zou willen gaan voetballen.

Oranje Para-Voetbaldag

Op 10 september is voor meer voetballers met een beperking van alles te beleven op de KNVB Campus, want dan wordt daar namelijk de Oranje Para Voetbaldag georganiseerd. Behalve de clinic ‘voetballen met een amputatie’ zijn er ook trainingen voor kinderen met CP, blindenvoetbal en dovenvoetbal. Die dag kent ook een primeur: de eerste voetbalwedstrijd van het Elektrisch Rolstoelvoetbal in Nederland!

Ga voor alle informatie en aanmelden voor de clinics naar de KNVB.

Foto: KNVB Media

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: