Direct door naar content
Zeilers met en zonder beperking vormen één team bij uniek event afbeelding nieuwsbericht

Zeilers met en zonder beperking vormen één team bij uniek event

01 september 2023

Op de Kralingse Plas in Rotterdam wordt dit weekend een bijzonder internationaal sportevenement georganiseerd: de Special Olympics European Unified Sailing Regatta 2023. Dat is een hele mond vol! Het unieke aan dit event? Bij deze zeilwedstrijd vormen zeilers met een verstandelijke beperking een team met een zeiler zonder beperking. Leuk om te gaan kijken vanaf vandaag tot en met zondag 3 september.

Voor deze regatta, die wordt georganiseerd door Stichting Plons en Special Olympics Europe-Eurasia, komen zeilers uit heel Europa naar Watersportvereniging Rotterdam (WSVR) op de Kralingse Plas. Het evenement is uniek voor watersporters met een verstandelijke beperking. Het zeilen gebeurt namelijk zoals je dat misschien al kent van Special Olympics: op elke deelnemende boot zitten twee bemanningsleden met een verstandelijke beperking (ook wel de Unified sporter) en één zeiler zonder verstandelijke beperking. Deze Unified partner mag tijdens de wedstrijd alleen mondeling aanwijzingen geven. Dat vraagt dus om echt teamwork!

Samenwerking in de boot

Die samenwerking in de boot past helemaal bij de olympische waarden van vriendschap, respect en inclusie. De regatta laat vooral zien dat mensen met een verstandelijke beperking ook kunnen deelnemen aan sportieve activiteiten op hoog niveau. Tijdens het evenement in Rotterdam kun je dus met je eigen ogen zien dat zeilen ook heel goed mogelijk is met een beperking. Ga dus vooral naar Rotterdam om te kijken hoe leuk zeilen kan zijn en wie weet vind jij daar wel jouw sport!

Bekijk ook deze video van een eerdere editie van de European Unified Sailing Regatta:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: