Direct door naar content
5 filmtips over leven met een beperking afbeelding nieuwsbericht

5 filmtips over leven met een beperking

01 september 2023

De avonden worden korter dus dat betekent: meer tijd om lekker films en series te gaan kijken! We geven je daarom een aantal filmtips van mooie inspirerende verhalen over leven met een beperking. Met deze vijf films kun jij wel even vooruit:

Rising Phoenix

In deze Netflix-documentaire worden de indrukwekkende verhalen van negen paralympische sporters verteld. De film ‘The Rising Phoenix’ neemt je mee in de wereld van de atleten: Bebe Vio, Ellie Cole, Jean-Baptiste Alaize, Matt Stutzman, Jonnie Peacock, Cui Zhe, Ryley Batt, Ntando Mahlangu and Tatyana McFadden. Het gaat over hun doorzettingsvermogen, moed en kracht die ze laten zien met hun uitzonderlijke prestaties. De filmmakers wilden deze paralympische atleten als ‘superhelden’ neerzetten in de film, en dat is goed gelukt!

Wonder

Deze film uit 2017 gaat over August Pullman, die is geboren met afwijkingen aan zijn gezicht. Omdat zijn ouders bang zijn dat hun zoon niet wordt geaccepteerd hebben ze hem nooit naar een reguliere school gestuurd, maar dat verandert als hij zelf aangeeft dat graag te willen. In groep 5 verandert hij in een onwaarschijnlijke held. Zijn familie en nieuwe klasgenoten worstelen met gevoelens van medeleven en acceptatie. Het is een hoopgevend verhaal wat laat zien dat je niet onopgemerkt kunt blijven als je bent geboren om op te vallen.

Crip Camp

In de Verenigde Staten is er altijd een sterke beweging geweest die vocht voor meer inclusie en toegankelijkheid. De voorlopers van deze gehandicaptenrechtenorganisatie leerden elkaar kennen bij een zomerkamp in 1971. Over dit Camp Jened en hoe dit als start van een protestbeweging gold, is een bijzondere Netflix-documentaire gemaakt: ‘Crip Camp: a A Disability Revolution’. Deze film over burgeractivisme voor meer gelijkheid werd geproduceerd door Barack en Michelle Obama.

Presque

Deze Franse film is een echte feelgood movie. Je gaat mee op een ongeplande roadtrip waar een vriendschap tussen een begrafenisondernemer en een groentebezorger met een beperking ontstaat. Presque was vorig jaar een van de publieksfavorieten bij het filmfestival By the Sea in Vlissingen. De film draaide begin dit jaar in de bioscopen maar is nu ook gewoon on demand te zien.

Peanut Butter Falcon

In deze avonturenfilm ontsnapt Zack, die het syndroom van Down heeft, uit een verzorgingshuis om op zoek te gaan naar een legendarische showworstelaar. Hij wil namelijk zelf ook graag worstelen. Onderweg ontmoet hij de ruige Tyler, een crimineel die ook op de vlucht is. De twee worden vrienden en bondgenoten en beleven samen nog meer avonturen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: