Direct door naar content
Nijmegen Devils Para IJshockey team zoekt nieuwe leden afbeelding nieuwsbericht

Nijmegen Devils Para IJshockey team zoekt nieuwe leden

05 september 2023

Het nieuwste para ijshockey team (sinds seizoen 2022-2023) van ijshockeyclub de Nijmegen Devils begint op 17 september 2023 weer met de wekelijkse trainingen in het Triavium op de zondagmiddag van 12:30 - 13:30uur (alleen tijdens schoolvakanties zijn er geen trainingen). Het team is nog op zoek naar nieuwe leden dus kom para ijshockey gewoon een keer proberen!

Naast de trainingen spelen de Devils twee para ijshockey thuiswedstrijden in het Triavium en verschillende uitwedstrijden in Amsterdam en Dordrecht. Maar ook een jaarlijks Europees Para IJshockey Toernooi met tegenstanders uit o.a. Belgie, Frankrijk en Engeland.

Wat is Para IJshockey?

In het kort uitgelegd is para ijshockey een unieke, spectaculaire sport die recreatief tot op olympische niveau gespeeld kan worden. Para ijshockey heeft de zelfde regels als ijshockey maar wordt gespeeld op een speciale slee. Deze slee wordt ook wel ‘sledge’ genoemd en onder de slee bevinden zich schaatsen. Je beweegt jezelf voort met behulp van prikkers die aan het uiteinde van de ijshockeysticks zijn bevestigd.

De ijshockeysticks zijn korter dan die van een staande ijshockeyspeler, omdat je met het ene uiteinde de puck speelt en het andere uiteinde van de stick gebruikt om jezelf voort te bewegen. Je hebt daarom in beide handen een stick vast. Om para ijshockey te kunnen spelen is het nodig dat je over een redelijke bovenarm functie beschikt. De para ijshockeysport kan gespeeld worden door zowel mensen met of zonder handicap.

Twee gratis proeflessen voor nieuwe leden!

Het para ijshockey team van de Nijmegen Devils is opzoek naar nieuwe leden. Mensen die willen kijken of para ijshockey iets is, bieden de Nijmegen Devils twee gratis proeflessen aan. Voor ijshockey uitrusting, en de speciale ijshockey slee en sticks wordt gezorgd. Dus kom Para IJshockey gratis uitproberen in het Triavium! Voor meer informatie kijk op onze website www.paranijmegendevils.nl of stuur voor al je vragen een e-mailt naar info@paranijmegendevils.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: