Direct door naar content
De Nationale Sport Week 2023 in Ermelo afbeelding nieuwsbericht

De Nationale Sport Week 2023 in Ermelo

05 september 2023

Sport inspireert, verbindt en levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en ieder individu. Sport bepaalt voor een deel wie we zijn, wat we doen en vooral met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek, van 15 t/m 24 september 2023, willen wij zoveel mogelijk mensen in Ermelo met plezier laten sporten en bewegen, ieder op zijn eigen manier.

Dit jaar is het de twintigste editie van de Nationale Sportweek. Uiteraard organiseert Interactie samen met diverse sportaanbieders allerlei leuke, inspirerende, grappige, actieve en sportieve beweegactiviteiten in Ermelo. 

De hele week zijn er activiteiten in heel Ermelo. Zo kan je met een beperking bijv. mee doen aan fitnesslessen, zumbalessen, Spelen in de wijk, Badminton 55+, Kickbiken/steppen, SportMix XXL, Internationaal dansen of het Blacklight volleybaltoernooi. Er wordt samen met een vrijwilliger en inwoners rondgefietst met de duofiets. Bekijk de activiteitenkalender voor het hele overzicht. 

Wanneer? 15 t/m 24 september

Waar?       Verschillende verenigingen 

Prijzen      Gratis 

Sport Xperience

De Nationale Sportweek en Spot On Ermelo zijn in dezelfde week. Dit is een uitstekende kans om sport en cultuur met elkaar te verbinden.

Op zaterdag 16 september organiseert Interactie, in samenwerking met Fencing Ermelo, Sparta Ermelo, Budo Academy, Dindoa, Shuttle Pauwer, Dans en Theater Studio Annemieke Bais, TOP Sport en Dansstudio, Studio Fitbar, High On Life Yoga en ZEW, de Sport Xperience op het sportplein.

Uniek Sporten aanwezig
Er worden clinics gegeven waar je zelf aan kunt deelnemen en er zijn demo’s van de verschillende sporten. Uniek Sporten geeft informatie over aangepast sporten in Ermelo. Voor alle vragen over sporten en bewegen kan je hier terecht. 

Op het Raadhuisplein en in het Huis van Ermelo is er in de tussentijd ook veel te beleven, vanwege Spot On Ermelo. Er is een buitenpodium, een theaterbus, een historischplein, een cultuurplein, een kunstplein, een kunstpodium.

De bibliotheek organiseert binnen diverse leuke workshops. In de foyer kun je speeddaten met vrijwilligers van verschillende instanties. Welzijn Ermelo geeft een workshop rappen. Er zijn diverse lezingen en in de theaterzaal zijn er meerdere optredens. 

Wanneer? Zaterdag 16 september 11:00 – 15:00

Waar?       Raadhuisplein en Huis van Ermelo

Prijzen      Gratis 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht
Programma van:
Partners: