Direct door naar content
Week van de toegankelijkheid 2 tot en met 9 oktober afbeelding nieuwsbericht

Week van de toegankelijkheid 2 tot en met 9 oktober

11 september 2023

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid willen de ambassadeurs van Toegankelijk Haarlem aandacht vragen voor toegankelijkheid in de breedste zin van het woord. Een toegankelijk festival trekt meer bezoekers; een toegankelijke winkel of horecagelegenheid heeft een grotere klantenkring; met een toegankelijke website bereik je meer mensen; in een toegankelijke school groeien kinderen met en zonder beperking met elkaar op; en toegankelijke sporten (parasporten) draagt bij aan de individuele ontwikkeling en welzijn van mensen met een beperking, maar verrijkt ook de sportvereniging en de bredere samenleving door inclusie te bevorderen en diversiteit te omarmen.

Wat staat er op de planning deze week?

2 oktober 19.30 - 21.00 Clinic Zitvolleybal bij VC Spaarnestad
Zitvolleybal is een volleybalvariant die met de billen op de grond wordt gespeeld. Hierdoor is de sport toegankelijk voor mensen met een beperking in de onderste extremiteiten. Maar ook als je geen beperking hebt is het spelletje leuk en ben je welkom om te komen spelen. Kom je langs bij VC Spaarnestad om kennis te maken? Kennemer Sportcentrum, IJsbaanlaan 4a, 2024 AV Haarlem.

5 oktober 18.45 - 20.00 Clinic para- en rolstoelbadminton bij BC Duinwijck  
Parabadminton is de badminton variant voor mensen met een fysieke beperking. Heb jij een fysieke beperking of wil je een keer uitproberen hoe het is om badminton vanuit een rolstoel te spelen? Kom dan langs bij BC Duinwijk, De Girohal, badmintonplein 1 2023 BW Haarlem.  

7 oktober 11.00 - 14.00 Ervaringsactiviteit
Ervaar zelf hoe het is om in een rolstoel te zitten of ‘blind’ de drukke winkelstraat in te lopen. Het zal je ‘ogen’ openen! Durf jij de uitdaging aan? Dan zien wij je graag op zaterdag 7 oktober in de Grote Houtstraat ter hoogte van De Wereld van Jansje.

Meer activiteiten bekijken tijdens de week van de toegankelijkheid? Kijk op www.weekvandetoegankelijkheid.nl 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: