Direct door naar content
Rolstoelhandbal uitproberen?  TeamNL geeft clinic!  afbeelding nieuwsbericht

Rolstoelhandbal uitproberen? TeamNL geeft clinic!

11 september 2023

Ken jij de sport rolstoelhandbal al? Op steeds meer plekken in Nederland kun je deze snelle teamsport spelen en er is ook al een landelijke competitie gestart. Als je een rolstoelhandbalwedstrijd wil meemaken om een indruk te krijgen van deze sport dan kun je komende zondag op twee locaties enthousiast worden gemaakt. Het Nederlands rolstoelhandbal team heeft in Zevenbergen een gezamenlijke training en geeft een clinic. En in Beek start een competitie met Duitse, Belgische en Nederlandse rolstoelhandbalclubs.

Dat rolstoelhandbal de laatste jaren is gegroeid kun je ook zien aan het feit dat we nu ook een Nederlands rolstoelhandbal team hebben. TeamNL komt komende zondag naar Zevenbergen als start van hun voorbereiding op de komende toernooien en de handballers komen daar ook hun sport promoten. Van 13.00 tot 15.00 hebben de TeamNL-rolstoelhandballers eerst een gezamenlijke training, wat erg leuk en interessant is om te zien! 

Clinic met TeamNL

Je kunt die zondag ook zeker meer dan alleen kijken, want samen met vereniging de Groene Ster en Meer Moerdijk wordt zondag met TeamNL een clinic gegegen. Zo kun je echt kennis maken met deze sport. TeamNL-speler Eelco Bakker zal je in een uurtje zoveel mogelijk laten doen en je vertellen waarom zijn sport zo leuk is. Als je daarna de smaak te pakken hebt dan kun je ook meedoen aan een vervolg van tien trainingen bij De Groene Ster, die op 27 september starten. De clinic is daar een goed voorproefje van. Aan het einde van de middag wordt ook nog een wedstrijd gespeeld tussen TeamNL en de Groene Ster. Dit wil je zien! 

Ga naar Meer Moerdijk voor meer info en om je aan te melden. 

Competitie in Beek

In Beek kun je ook naar spannende rolstoelhandbalwedstrijden komen kijken. Daar vindt namelijk de start van de Meuse-Rhein-League (MRL) plaats. Dit is een unieke samenwerking van Duitse (2 teams uit Aken), Belgische (Luik) en Nederlandse (Schijndel en Beek) rolstoelhandbal teams. In deze competitie wordt elke zes tot acht weken een toernooidag gespeeld bij een van de deelnemende clubs om zo de sport ook lokaal en internationaal op de kaart te zetten.

ZuydGroep/BFC is al ruim acht jaar actief in deze specifieke tak van handbal met zowel trainingen als wedstrijden. Tot voor kort speelde de club uit Beek in een nationale competitie, maar doordat de afstanden te ver werden is nu gekozen voor een regionale competitie binnen een straal van 100 kilometer met dus ook Belgische en Duitse clubs. Hierdoor heeft de club toch weer meer mogelijkheden om volledige toernooidagen te spelen.

Meetrainen

Komende zondag speelt Zuydgroep/BFC dus een thuiswedstrijd. Een mooie gelegenheid om dichtbij huis eens te komen kijken bij een rolstoelhandbalwedstrijd. De kans is groot dat je dan al helemaal enthousiast wordt en dat je zelf ook in actie wil komen. Dat kan op dezelfde locatie op sportcomplex De Haamen elke woensdag van 19.00-20.30 uur.

Meer info? Ga naar www.hvbfc.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: