Direct door naar content
Vind jouw sport tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek! afbeelding nieuwsbericht

Vind jouw sport tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek!

15 september 2023

Vandaag begint de NOC*NSF Nationale Sportweek! Dat betekent dat je van 15 tot en met 24 september door het hele land laagdrempelig sportactiviteiten kunt uitproberen. Ideaal als je met een beperking op zoek bent naar een sport die bij jou past. Zo kun jij ontdekken dat sport je een boost kan geven.

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek zetten sportverenigingen hun deuren open en op allerlei locaties door het land worden sportmarkten en clinics georganiseerd. Ook op het gebied van aangepaste sport worden allerlei activiteiten georganiseerd. Hieronder vind je een paar van de vele voorbeelden.

Amsterdam

Amsterdam hebben ze komende week omgedoopt tot de Amsterdamse Sport- en Beweegweek. Door de hele stad worden gratis sport- en beweegactiviteiten aangeboden. Veel clubs openen hun deuren en je kunt meedoen aan allerlei beweegactiviteiten in je buurt.

Kijk voor alle beweegactiviteiten op amsterdaminbeweging.nl en alle gratis sportlessen en workshops op Amsterdam.nl.

Ermelo

In Ermelo kun je ook de hele week leuke activiteiten doen. Zo kun je met een beperking bijvoorbeeld meedoen aan fitnesslessen, zumbalessen, Spelen in de wijk, Badminton 55+, Kickbiken/steppen, SportMix XXL, Internationaal dansen of het Blacklight volleybaltoernooi. Of samen met een maatje rondfietsen met de duofiets? Het kan allemaal en nog veel meer! Bekijk de activiteitenkalender voor het hele overzicht. 

Op zaterdag 16 september is ook nog Spot On met een sportplein op het Raadhuisplein. Dit is een uitstekende kans om sport en cultuur met elkaar te verbinden. Er worden clinics gegeven waar je zelf aan kunt deelnemen en er zijn demo’s van de verschillende sporten. Uniek Sporten geeft informatie over aangepast sporten in Ermelo. Voor alle vragen over sporten en bewegen kun je hier terecht. 

Westland

Tijdens de Nationale Sportweek kan iedereen met een beperking bij sportaanbieders door heel Westland meedoen en kennismaken met allerlei sporten. Je kunt bijvoorbeeld als sporter met een beperking kennismaken met dansen, framerunnen, bowlen, voetbal, korfbal, hockey en rolstoelhandbal.

Ga voor het complete overzicht naar uniekesportweekwestland.nl.

Benieuwd naar meer activiteiten tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek? Kijk dan op nationalesportweek.nl voor een kaartje met het aanbod bij jou in de buurt.

Foto: NOC*NSF

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: