Direct door naar content
Cruyff Foundation Open Dag: kom jij ook naar dit sportparadijs? afbeelding nieuwsbericht

Cruyff Foundation Open Dag: kom jij ook naar dit sportparadijs?

15 september 2023

Voor kinderen met een beperking is sport niet altijd zo vanzelfsprekend als leeftijdsgenoten zonder beperking. Het vinden van een geschikte sport is vaak al een grote drempel. Tijdens de Cruyff Foundation Open Dag op woensdag 20 september wordt daarom alles gedaan om zoveel mogelijk jeugd enthousiast te maken voor sport. Het Olympisch Stadion van Amsterdam wordt die middag speciaal omgebouwd tot een waar sportparadijs voor kinderen met een beperking. Zo krijg je in slechts één middag de kans om heel veel verschillende sporten te beoefenen en uit te vinden welke sport bij jou past.

Tijdens de Open Dag kunnen kinderen bijvoorbeeld meedoen aan rolstoelbasketbal, racerunnen, atletiek, skiën, rolstoeltennis, BMX, roeien en nog veel meer andere sporten. Ook ligt er een rolstoelparcours en hindernisbaan. Een middag vol vermaak, waarop alle kinderen mét, maar ook zonder beperking welkom zijn. Alle deelnemers krijgen een geel Cruyff Foundation shirt, zodat het stadion weer geel kleurt!

Optredens

Tijdens de Open Dag zullen er een hoop ambassadeurs aanwezig zoals: Anouk Hoogendijk, Marlou van Rhijn, Carlos Platier Luna en Chris Vos. Daarnaast zal zangeres Stefania de dag om 14:14 openen met een spetterend optreden. Zij is onder meer bekend van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival en The Voice Kids.

Probeer wat je leuk lijkt

Het belangrijkste van deze leuke sportmiddag is: vind wat je leuk vindt. Bij de sporten is uitgebreide informatie te vinden over de sporten, zodat je kunt ontdekken waar je deze sporten kunt beoefenen. Gevonden wat je kind leuk vindt? Maar zijn er thuis niet genoeg financiële middelen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur staat klaar om te helpen - ze betalen de club en benodigdheden.

Bekijk ook dit filmpje van vorig jaar voor een impressie:

Ga voor alle info en aanmelden naar de Cruyff-Foundation.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: