Direct door naar content
Amsterdamse Pluim nieuws: 3 clubs door naar de volgende ronde! afbeelding nieuwsbericht

Amsterdamse Pluim nieuws: 3 clubs door naar de volgende ronde!

19 september 2023

Heb je het al gehoord? Er zijn drie clubs door naar de volgende ronde voor de Amsterdamse Pluim 2023. Een bericht van de commissie:

"Voor de zomervakantie hebben we vijf sportclubs bezocht die zijn genomineerd voor de Amsterdamse Pluim: FC Zuid, Team Para Atletiek, AV Startbaan, SV De Meteoor/Pantar en de PWA Manege. Stuk voor stuk prachtige initiatieven voor sporters met een beperking. Alle clubs werden dan ook hoog beoordeeld maar... er kunnen er maar drie door naar de volgende ronde. En dat zijn geworden (tromgeroffel):

  • FC Zuid
  • Team Para Atletiek
  • de PWA Manege

Van harte gefeliciteerd! In november kan het publiek gaan stemmen op één van deze drie mooie clubs. In december, tijdens het Topsport Gala, zal de winnaar bekend worden gemaakt. Maar eigenlijk zijn jullie allemaal nu al winnaar.

Alle vijf de clubs: ontzettend veel dank voor jullie gastvrijheid. We hebben ervan genoten."

Sporten voor mensen met een beperking. Het is belangrijk, en het wordt veel gedaan. Ook in Amsterdam. Elk jaar zetten we de verenigingen die zich hiervoor inspannen in het zonnetje door middel van de Amsterdamse Pluim. Deze wordt uitgereikt tijdens het Sportgala Amsterdam eind 2023. Een commissie brengt bezoeken aan vijf van de genomineerde sportclubs. Hun ervaring lees je hieronder.

Blijf op de hoogte van het nieuws over de Amsterdamse Pluim via: https://www.facebook.com/pluimamsterdam
Foto credits: Tom Feenstra

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: