Direct door naar content
Bij de Maastunnelloop is iedereen welkom afbeelding nieuwsbericht

Bij de Maastunnelloop is iedereen welkom

19 september 2023

Rennen door de Rotterdamse Maastunnel, over de Erasmusbrug en door Katendrecht? Het kan tijdens de tweede editie van de Maastunnelloop op 12 november! Het mooie is: iedereen kan aan deze leuke loop meedoen: rollend in een rolstoel of met een framerunner, met een prothese of wandelend. Kortom: een echt inclusief evenement. 

De Maastunnelloop is een echt Rotterdams feestje, waarbij je een aantal iconische plekken van deze Maasstad tegenkomt. Je kunt kiezen uit een 1 km familieloop en de 10 km. De start en finish van beide afstanden is in Het Park bij de Euromast. Aan de voet van deze bekende toren is het parcours van de familieloop uitgezet. Leuk om met vriendjes, klasgenootjes en familie mee te doen onder applaus van het publiek.

Alles kan

De route van de 10 km gaat na de start in Het Park verder richting de Erasmusbrug, langs Hotel New York en natuurlijk door de Maastunnel. Eenmaal uit de tunnel maak je nog een klein lusje door het park en kom je ook bij de finish. Is hardlopen niet jouw ding? Ook dan kun je meedoen aan de Maastunnelloop, want over hetzelfde parcours is ook een 10 km Wandeltocht (Powerwalk) uitgezet. Ideaal om uit te vinden of wandelen iets voor jou is. Genoeg mensen om je heen dus je bent zeker niet alleen!

Inclusief evenement

De organisatie wil met de Maastunnelloop een evenement neerzetten waar iedereen zich welkom voelt. Dus of je nu rennend, rollend in een rolstoel, met een framerunner of wandelend met een prothese de route wil afleggen maakt niet uit. Iedereen is welkom!

Goed doel

Aan het evenement is ook een goed doel verbonden dat helemaal bij dit idee past: Stichting Vrienden van Rijndam, dat met de Maastunnelloop geld inzamelt voor materialen om kinderen met een beperking beter en vooral leuker te laten revalideren in Rijndam Revalidatie. Sporten, spelen en bewegen is voor hen niet altijd vanzelfsprekend. Met de aangepaste materialen werken kinderen aan hun fitheid en welzijn. Ze krijgen meer mogelijkheden om mee te doen aan activiteiten, die voor de meeste andere kinderen heel normaal zijn. Want gewoon meedoen, is voor deze kinderen eigenlijk heel bijzonder!

Ga voor meer informatie naar deze website.

Foto: Epic Runs

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: