Direct door naar content
G-voetballers hadden een middagje Ronald Koeman als coach afbeelding nieuwsbericht

G-voetballers hadden een middagje Ronald Koeman als coach

21 september 2023

G-voetballers hadden bij een toernooi in Barendrecht vorige week een wel heel speciale coach langs de lijn: bondscoach Ronald Koeman! Hij was niet de enige trainer uit het betaald voetbal die een middagje een G-voetbalelftal leidde. Ook bondscoach van de vrouwen Andries Jonker, assistent-bondscoach Erwin Koeman en Foppe de Haan waren op zes plekken in het land aanwezig bij de dertigste editie van ‘Coaches on Tour’.

Al sinds 1993 nemen ieder jaar coaches uit het betaald voetbal een middag een G-voetbalteam onder hun hoede. Dat begon allemaal bij BVV Barendrecht en het kreeg daardoor ook ‘het Barendrechttoernooi’ als naam. Om deze traditie die al dertig jaar bestaat te vieren werd dit jaar flink uitgepakt met een toernooi op zes plekken door het hele land. Het toernooi heet vanaf nu ook: ‘Coaches on Tour’ en wordt mede georganiseerd onder de vlag van Coaches Betaald Voetbal met medewerking van de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en de Belangenvereniging van Scheidsrechters Betaald Voetbal.

Gesout worden door Koeman

Ronald Koeman was in Barendrecht aanwezig bij het toernooi. Hij nam alle tijd voor foto’s en handtekeningen met de enthousiaste voetballers. Een speler in een shirt van FC Dordrecht liet aan een verslaggeefster van de NOS weten dat hij “gezonde wedstrijdspanning heeft”. Maar als hij doorkrijgt dat Koeman ook aanwezig is komt daar nog een schepje spanning bij. “Mooi zeg, ik hoop dat hij mij komt scouten.”

Iedereen moet kunnen voetballen

Plezier is het allerbelangrijkste die middag, dat vindt de bondscoach ook zo mooi aan het toernooi. "Ik ben hier eerder geweest als hoofdcoach van Ajax en Feyenoord, in mijn vorige periode als bondscoach en nu weer. De KNVB support dat iedereen moet kunnen voetballen. Je ziet dat de mannen en vrouwen, jong en oud, allemaal met een beperking zoveel plezier uit het toernooi halen en dat werkt aanstekelijk. Daar doe je het voor."

Trotse club

Behalve in bakermat Barendrecht werd ook bij Rohda Raalte, SV Heythuysen, ONR, OJC Rosmalen en SV De Meteoor gevoetbald onder toeziend oog van bekende coaches. SV De Metoor liet aan de NOS weten trots te zijn dat ze gastclub waren voor ‘Coaches on Tour’. “Wij zijn al jaren actief in het G-voetbal in deze regio, want we vinden het belangrijk dat iedereen hier welkom is en dat iedereen kan en mag sporten. Daarom vinden we het ook uniek dat we hier een G-voetbaltoernooi mogen organiseren met de clubs Ajax, AZ, Telstar, FC Volendam, Almere City en FC Utrecht.”

Plezier

Andries Jonker en Ron Jans deden de aftrap van het toernooi en AZ-coach Pascal Jansen de prijsuitreiking. Jonker vond het mooi om te zien dat het spelplezier eraf spatte bij de spelers. “Dit is een enorme vreugde uiting voor ze. Het gaat niet zozeer om het resultaat of de winst, maar kunnen voetballen met andere mensen waar misschien ook iets mee is dat vinden ze geweldig. Het is fijn om de mensen zoveel plezier te kunnen bieden.”

Bron: KNVB en NOS.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: