Direct door naar content
Kinderen met beperking vergeten even alles in de lucht  afbeelding nieuwsbericht

Kinderen met beperking vergeten even alles in de lucht

21 september 2023

95 kinderen met een beperking of ernstige ziekte hadden afgelopen weekend een unieke beleving in de lucht. Tijdens de Skykids dag mochten ze vanaf het vliegveld in Budel namelijk met hun familie mee met een klein vliegtuigje of helikopter.

De Skykids dag wordt al voor de achtste keer georganiseerd. Het doel is simpel: kinderen een onvergetelijke dag bezorgen, legt Roy Bertholet van de organisatie uit in een video van het Eindhovens Dagblad. “We organiseren deze dag voor kinderen en gezinnen die het lastig hebben, door een beperking of een ernstige ziekte. Die willen we even aan iets anders laten denken. Belangrijkste is dat we het de dag zelf gewoon niet hebben over welke beperking of ziekte ze hebben. Je ziet aan de ouders, broertjes en zusjes dat dit een enorme ervaring is voor iedereen. Dat is waar we het voor doen.”

Overal kriebels

Dat het een onvergetelijke dag was, kon je merken aan de reactie van Gijs Fransen na een kort tochtje in een vliegtuigje. :”Tijdens het opstijgen kreeg ik overal kriebels. Ik dacht alleen maar ‘whooo dit is zo cool'. Ik wist niet wat er zou gebeuren. Maar de piloten zijn allemaal heel lief en hebben goed uitgelegd wat we moesten doen.”

Zintuigen geprikkeld

Ook voor Daniël was de vlucht met een helikopter een heel avontuur, vertelt zijn vader. “Hij zit op het niveau van een anderhalf jarige. Voor hem is het vooral een hele fysieke beleving. Zijn zintuigen worden heel erg geprikkeld met het vliegen, de bewegingen, het kijken naar beneden. Hij vond het volgens mij helemaal fantastisch.”

Bron: de Gelderlander

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: