Direct door naar content
Eric reed monstertocht van 1200 km in rolstoel afbeelding nieuwsbericht

Eric reed monstertocht van 1200 km in rolstoel

01 oktober 2023

In drie weken tijd van Zwitserland naar Friesland in een rolstoel, die prestatie heeft Eric Lansu afgelopen maand neergezet. Met die monstertocht haalde hij geld op voor het goede doel en had hij een duidelijke boodschap: met een beperking is veel meer mogelijk dan veel mensen denken.

Eric was vroeger heel erg sportief, maar door een fietsongeluk kwam hij in een rolstoel terecht. Hij is toen niet bij de pakken neer gaan zitten en ging gelijk kijken naar wat hij wel kon. Zijn tocht van Zwitserland naar Friesland is daar het meest recente resultaat van, want daarmee bewijst hij naar zichzelf en anderen dat hij nog veel in zich heeft.

Traantjes weggepinkt

Onderweg van Zwitserland naar Nederland had hij vele bijzondere ontmoetingen, maar voor hem sprong één van dichtbij huis er voor hem uit. "Ik mocht in Arnhem een schoolklas van kinderen met een beperking toespreken. Dat maakte diepe indruk, want zij begrijpen precies wat je doorstaat. Eindelijk word je dan begrepen, maar krijgen zij ook een gevoel van eigenwaarde. Daar heb ik een paar traantjes weggepinkt."

Net zo goed als anderen

Met zijn tocht hoopt hij ook een veel bredere groep mensen te bereiken met zijn boodschap, want hij vindt dat mensen in een rolstoel vaak ten onrechte worden afgeschreven of weggezet. "Als je mensen in een rolstoel ziet, moet je niet denken dat die niks meer kunnen. Wij kunnen gewoon net zo goed meedoen als anderen. Misschien zelfs wel beter."

Bron: Omroep Frysland

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: