Direct door naar content
Ijspret voor elk kind dankzij schaatsframes op de ijsbaan!  afbeelding nieuwsbericht

Ijspret voor elk kind dankzij schaatsframes op de ijsbaan!

09 oktober 2023

IJspret voor elk kind op IJsbaan De Meent in Alkmaar

Dankzij schaatsframe doen ook kinderen met handicap mee met de schaatsles

Ook kinderen met een handicap kunnen dit seizoen deelnemen aan de schaatslessen tijdens het jeugdschaatsen op zaterdagochtend op IJsbaan De Meent. Dat is mogelijk dankzij het schaatsframe. Hiermee kunnen kinderen die door een fysieke beperking niet zelfstandig kunnen staan of bewegen, toch glijden over het ijs. Zo doen ze, vaak voor het eerst in hun leven, mee met de ijspret. Kinderen die interesse hebben om de sport uit te proberen, kunnen meedoen aan de lessen van Zoeff (10.00-11.00 uur) of de Alkmaarsche IJsclub (11.00-12.00 uur). Ook is het mogelijk je aan te sluiten bij de plaatselijke ijsvereniging en dan gebruik te maken van de frames die beschikbaar zijn. De eerste lessen starten op 28 oktober. Je kunt voor meer informatie of aanmelden terecht bij voorzitter.zoeff.aijc@gmail.com.

Samen Schaatsen 

Nederland is een schaatsland: zodra het kan, gaan we massaal het ijs op. Maar dat geldt niet voor alle Nederlanders. Voor veel kinderen met een handicap is schaatsen niet weggelegd. Als hun broertjes, zusjes en leeftijdgenootjes plezier maken op het ijs, kunnen zij alleen toekijken. Daar komt nu verandering in: dankzij het schaatsframe kunnen kinderen met en zonder beperking voortaan samen genieten van deze gezellige traditie.

Schaatsframe

Het schaatsframe bevat een zitje, een stuur en drie ijzers. Kinderen zitten op het frame en zetten zich af met spikes onder hun voeten. Het coole sporthulpmiddel is vorig seizoen geïntroduceerd door Stichting het Gehandicapte Kind: tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer konden kinderen in heel Nederland een gratis clinic volgen. Dat was vaak een ongekende ervaring. Zoals een van de deelnemers zei: “Als gehandicapt kind kun je gewoon blij schaatsen. Weer een stapje dichter bij een gewoon kind zijn!”

 

Ook op IJsbaan De Meent

Zestien ijsbanen hebben daarna het Frame Schaatsen opgenomen in hun aanbod, met steun van Stichting het Gehandicapte Kind. Hier kunnen kinderen met een beperking deelnemen aan de reguliere lessen. Ook op IJsbaan De Meent kan dit seizoen samen geschaatst worden. Er zijn in totaal drie frames beschikbaar in de maten S en M (tot 1.65m/65kg). De ambitie is het aantal frames uit te breiden zodat er ook grotere maten beschikbaar zijn. De eerste lessen starten op zaterdag 28 oktober. Aanmelden kan via voorzitter.zoeff.aijc@gmail.com.

IJspret voor elk kind op IJsbaan De Meent in Alkmaar

Dankzij schaatsframe doen ook kinderen met handicap mee met de schaatsles

Meer informatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Alkmaarse Ijsclub, Via

voorzitter.zoeff.aijc@gmail.com

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: