Direct door naar content
Daniëlle is op haar foodblog open over visuele beperking afbeelding nieuwsbericht

Daniëlle is op haar foodblog open over visuele beperking

12 oktober 2023

Koken met een visuele beperking, hoe doe je dat eigenlijk? Daniëlle Vermeulen-Boon (33) laat op haar foodblog zien hoe zij dat doet met haar beperkte zicht van slechts 8%. Haar instagramaccount Foodaholic heeft meer dan 12.000 volgers, waardoor zich ook met recht foodinfluencer mag noemen.

Daniëlle heeft sinds haar veertiende een oogaandoening die bekend is als autosomale dominante opticusatrofie (ADOA). Door een energietekort wordt de oogzenuw aangetast en ziet ze steeds minder. Zeker de laatste jaren is haar zicht snel achteruitgegaan.

Vergrootglas

Voor het koken en bakken heeft ze zichzelf de afgelopen jaren al allerlei hulpmiddelen eigen gemaakt om toch haar passie te kunnen uitoefenen, vertelt ze in een interview met LINDA. “Tijdens het koken gebruik ik bijvoorbeeld een vergrootglas om recepten te lezen. Daarnaast moet ik mezelf vooral de tijd gunnen, want door mijn beperkte zicht ben ik gewoon echt wat langzamer. Ik moet vooral niet eigenwijs zonder hulpmiddelen aan de slag gaan.”

De foto’s voor haar Instagram maakt ze ook gewoon zelf met haar telefoon of camera. “Soms laat ik ze aan mijn man zien, om te controleren of ze er goed uitzien. Maar uiteindelijk beslis ik zelf of ik ze goed genoeg vind.”

Voorbeeld

Op haar foodblog en socials is Danielle ook open over haar beperking. Dat waarderen haar volgers ook. “Het meest ontroerend vind ik het als ik berichten krijg van mensen die zelf ergens mee worstelen. Dat hoeft niet per se met een visuele beperking te zijn. Als zij zeggen dat ze je als een voorbeeld zien, omdat je ondanks alles het mooiste uit de dag kan halen, maakt dat mij heel blij. Ik hoop dan oprecht dat het hen ook ooit weer zal lukken, want dat gun ik gewoon iedereen.”

Heel Holland Bakt

Ze heeft tegenwoordig ook een bedrijfje waarmee ze baksels maakt voor anderen die ze ook rondbrengt op de fiets. Het lijkt haar ook ‘tof’ om ooit eens mee te doen met het programma Heel Holland Bakt. “Hoewel dat misschien niet echt een succes is met mijn tempo. Maar wie niet waagt, wie niet wint.” Haar foodblog blijft het belangrijkste, zegt ze. “Zolang ik ervan geniet, blijf ik dat doen.”

Bron: LINDA.nl

Bekijk haar blog op foodaholic.nl of volg Daniëlle op Instagram.

Foto: Facebook Foodaholic

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: