Direct door naar content
Al 135 sporten en 4350 clubs in de Sportzoeker afbeelding nieuwsbericht

Al 135 sporten en 4350 clubs in de Sportzoeker

17 oktober 2023

Ken jij onze Sportzoeker al? Dit is een handig hulpmiddel voor iedereen met een beperking of chronische aandoening om een sport te vinden die bij je past. Je vindt daar voor ieder wat wils: van atletiek tot zwemmen. In totaal staan er nu 135 sporten en maar liefst 4350 clubs en aanbieders op. En daar hoort natuurlijk een mooi vernieuwd ontwerp bij. 

Als je op zoek bent naar een sport die bij jouw beperking of aandoening past dan is het goed om vooral heel veel verschillende sporten te proberen. Dan kom je vanzelf bij die ene sport uit die op jouw lijf is geschreven. Je zult snel merken dat er met een beperking heel veel mogelijk is, dus dan is het handig als je een beetje kunt selecteren en afstrepen. Daar hebben wij een handige tool voor gemaakt op Uniek Sporten: de Sportzoeker.

Compleet aanbod

De Sportzoeker geeft een compleet beeld van alle mogelijke sporten die je kunt doen. In dat overzicht staan allerlei sporten: teamsporten, individuele sporten en beweegactiviteiten als moe worden en zweten niet bij jou past. Daar staan nu 135 sporten en 4350 clubs in! En daar kunnen zeker nog meer sporten en clubs bij. Als wij nieuwe sporten zien die ook een plek verdienen dan zetten wij die erbij. Clubs en sportaanbieders kunnen ook zelf hun aanbod aanmelden.

Keuzehulp of lekker scrollen

Het zoeken in de Sportzoeker hebben we makkelijk gemaakt met een paar invulvelden. Als je namelijk je ‘postcode’, ‘sportcategorie’, ‘leeftijdscategorie’ en ‘type beperking’ invult dan rolt daar al een mooi lijstje van sportclubs uit waar je direct contact mee kunt opnemen voor een proeftraining/les. Heb je nog helemaal geen idee dan kun je met de Sportkeuze Hulp ook op basis van jouw voorkeuren tot een aantal mogelijke opties komen. Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf door de hele lijst scrollen. Dat overzicht hebben we nu vernieuwd zodat je de 135 sporten ook duidelijk met een plaatje in beeld krijgt. Kijk zelf maar!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: