Direct door naar content
Sportcafé Uniek ~ Samen Sterker in Sport afbeelding nieuwsbericht

Sportcafé Uniek ~ Samen Sterker in Sport

23 oktober 2023

Uniek Sporten West Brabant organiseert woensdag 29 november het eerste Sportcafé Uniek 🏆. Een avond speciaal voor sportverenigingen in West Brabant die sport en bewegen voor mensen met een beperking aanbieden of erover nadenken om activiteiten aan te bieden in de toekomst. 

We hebben een mooi en inspirerend programma samengesteld;

  • 17:30 uur : Verzamelen
  • 17:30 uur - 18:00 uur : Smakelijke maaltijdsoep met broodjes
  • 18:00 uur - 18:30 uur : Introductie van Nadine Broersen, Nederlandse meerkamp Atlete met driemaal deelname aan de Olympische Spelen. Ook organiseert Nadine jaarlijks een Santa Run voor het goede doel en is ze lid van AV Sprint. 
  • 18:30 uur - 20:00 uur : Keuze uit een inspiratiesessie of een basisscholing
  • 20:00 uur - 21:00 uur : Afsluitende borrel

📌 Locatie van Sportcafé Uniek is in het Atik Stadion (oud RBC ⚽️ stadion) @ Borchwerf 4 in Roosendaal

Hieronder lees je meer over de twee met zorg samengestelde onderdelen waaruit je mag kiezen; 

1 Inspiratiesessie : 'Vrijwilligers zoeken, vinden en houden' 

Max van Ommen, verenigingsadviseur van Breda Actief en vrijwilliger bij zijn tennisvereniging, geeft persoonlijke tips over hoe hij het binden van vrijwilligers aan zijn sportvereniging heeft ervaren. Aan het eind van zijn sessie ben je volledig gemotiveerd en heb je duidelijke handreikingen gekregen. Zijn motivatie "Ga niet lukraak op zoek naar vrijwilligers, maar zorg voor maatwerk en maak het persoonlijk"

Tijdens de inspiratiesessie vertelt het sportieve Brabantse stel, Wim en Marga, over hun avontuur richting Santiago de Compostella op een rolstoelfiets. Ze benadrukken het belang van sporten én grenzen verleggen, als je een beperking hebt. 

2 Basisscholing : 'Prikkelarm sporten en bewegen'

Een unieke mogelijkheid voor (sport) coaches en sportaanbieders om deze scholing gratis te volgen! Wat zijn prikkels, hoe verloopt prikkelverwerking en wat zijn de gevolgen van overprikkeling? Al deze vragen komen uitgebreid aan bod. Met concrete voorbeelden om prikkelgevoelige leden te laten sporten en bewegen in een prettige omgeving. Deze scholing is ontwikkeld door Stichting Sportservice Noord-Brabant en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Hersenstichting en Uniek Sporten Brabant.  

Aanmelden voor Sportcafé Uniek ~ Samen Sterker in Sport door middel van een mail naar westbrabant@unieksporten.nl 

We ontvangen graag 👉 Naam, woonplaats, functie en welk onderdeel (1 of 2) je graag zou willen volgen. 

Je ontvangt van ons een bevestiging van aanmelding.

Tot dan!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: