Direct door naar content
10 km was voor Thomas  ‘een makkie’ afbeelding nieuwsbericht

10 km was voor Thomas ‘een makkie’

24 oktober 2023

Thomas Voorhoeve uit Eindhoven houdt wel van een sportieve uitdaging. Hij heeft het syndroom van Down, maar dat weerhield hem vorig jaar al niet om de 5 km van de Marathon Eindhoven te gaan hardlopen. Dit jaar deed hij daar een schepje bovenop door die afstand te verdubbelen. Zo liep hij begin deze maand voor het eerst de 10 km.

Begin dit jaar toen Thomas 19 jaar werd, sloot hij zich samen met zijn stiefmoeder Danielle aan bij het loopgroepje van Eindhoven Atletiek. Iedere maandagavond liepen ze op de atletiekbaan onder leiding van trainer Ben van der Plas. “Ik had een half jaar geleden niet gedacht dat hij zover zou komen, maar hij is zo enthousiast: hij komt er wel. Thomas is lief en aardig, maar hij luistert ook heel goed. Hij doet precies wat je zegt en is daarom heel goed te trainen”, vertelt Ben bij Omroep Brabant.

'Vriendje, rustig aan'

In het loopgroepje traint hij samen met hardlopers zonder beperking en die vinden hem lekker fanatiek. Danielle herkent dat bij Thomas: “Ik kan hem soms niet meer bijbenen, zo snel gaat hij dan.” Zij zorgde ook tijdens de 10 kilometer van de Marathon van Eindhoven dat Thomas niet te enthousiast van start ging. “Tijdens de race heb ik wel een paar keer moeten zeggen: Hé vriendje, rustig aan. Dus hij trekt mij een beetje vooruit en ik hou hem een beetje op tempo."

Op naar halve marathon

Met de aanmoedigingen van bekenden en onbekenden langs het parcours wist hij zo de wedstrijd uit te lopen. “Het was easy-peasy, een makkie!”, zegt Thomas enthousiast. “Het was supervet, supergaaf en ik ga het nog veel vaker doen.” Hij denkt al om volgend jaar weer een stapje verder te gaan met de halve marathon. Eerst viert hij zijn prestatie met vrienden en familie en de taarten die hij van de bakker kreeg waar hij werkt.

Bron: Omroep Brabant

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: