Direct door naar content
 Vrouwen met beperking helpen mee aan nieuwe lingerie collectie Victoria Secret afbeelding nieuwsbericht

Vrouwen met beperking helpen mee aan nieuwe lingerie collectie Victoria Secret

26 oktober 2023

In de modewereld wordt er steeds meer stilgestaan bij de wensen en behoeftes van mensen met een beperking. Ze zijn vaker te zien in campagnes en ook bij het ontwerpen van kleding wordt vaker gedacht aan wat klanten met een beperking nodig hebben. Op het gebied van lingerie is dit nog relatief nieuw. Lingeriemerk Victoria Secret brengt daar nu verandering in met een nieuwe collectie waar vrouwen met een beperking in het hele proces zijn betrokken.

Victoria Secret werkte voor de nieuwe VS Pink & Adaptive collectie samen met een organisatie die mensen met een beperking vertegenwoordigt voor bedrijven die stappen willen zetten op het gebied van inclusiviteit en diversiteit. Dit bureau, GAMUT Management, gaf aan het einde ook hun ‘Seal of approval’, oftewel hun stempel voor goedkeuring.

Magnetische sluitingen

Ze hebben tijdens het hele proces kritisch meegekeken. Vrouwen met een beperking gaven bij elke ontwerpfase hun directe feedback. Daar waren draagtests, focusgroepen en feedbackpanels met open gesprekken voor ingericht. Hoe zie je nu dat deze collectie aangepast is? Ze hebben allerlei slimme en mooie kenmerken als magnetische sluitingen voor meer gemak, zachtere stof en volledig verstelbare bandjes aan de voorkant.

Voor iedereen

Model en activist Paula Carozzo merkte al snel dat aan alle details was gedacht. “Toen ik deze nieuwe producten voor het eerst paste in de studio wist ik al gelijk dat hier vrouwen met een beperking achter het ontwerp zaten. En dat is een prestatie om trots op te zijn.” Ook collega-model Cienna Ditri is enthousiast over de nieuwe adaptive lijn. “Als rolstoelgebruiker kan ik nu gedag zeggen tegen de dagen waarop ik worstel om mijn bh’s en ondergoed aan en uit te doen. Deze producten lijken misschien ontworpen voor mensen met een beperking, maar ze zijn echt voor iedereen. Ik kan Victoria Secret niet genoeg bedanken voor deze bijzondere reis die echt levens gaat veranderen.”

Bekijk hier ook een video over de totstandkoming van de collectie:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: