Direct door naar content
Volg de online workshop Inclusie: Aangepast sporten van Rabo Clubsupport afbeelding nieuwsbericht

Volg de online workshop Inclusie: Aangepast sporten van Rabo Clubsupport

06 november 2023

Iedereen verdient een club. Ook mensen met een beperking moeten zich welkom voelen. Het zorgen voor aangepast sportaanbod loont ook, want het levert nieuwe leden en vrijwilligers op. Wil je meer weten over hoe je hiervoor de juiste situatie kunt creëren op jouw sportclub? Meld je dan aan voor de laagdrempelige online workshop Inclusie: Aangepast sporten van Rabo ClubSupport.

Rabobank is sinds vorig jaar partner van Uniek Sporten met een duidelijke gedeelde missie: het verenigingsleven voor iedereen toegankelijk houden. Daar hoort uiteraard bij dat kinderen en volwassenen met een beperking ook hun weg kunnen vinden naar clubs en zich daar ook welkom voelen. Via het bestaande Rabo Clubsupportprogramma worden verenigingen ondersteund met kennis, netwerk en financiering om zo hun ambities te realiseren. Het onderwerp inclusie is daar, door het partnership met Uniek Sporten, een prominent onderdeel van de verenigingsondersteuning geworden.

Online workshop

Tijdens de online workshop Inclusie: Aangepast sporten, kun je als bestuurder of vrijwilliger bij een sportclub al een hele mooie introductie krijgen op dit thema. Tijdens deze workshop reflecteer je op de huidige situatie op de club en ga je na wat er nodig is om een inclusieve omgeving te faciliteren. Samen met andere bestuurders ga je de vraag beantwoorden waar mensen met een beperking zich welkom door zouden kunnen voelen om te komen sporten of bewegen. Ook wordt dieper ingegaan op de voordelen van lokale samenwerking met organisaties uit de sport-, zorg- en onderwijssector. De online workshop is interactief ingestoken en is daardoor ook een makkelijke manier om ervaringen uit te wisselen.

Data:

Tijd: Alle workshops zijn van 19:30 uur tot 21:00 uur.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je dan aan door op de datum te klikken waar jij je voor wilt aanmelden. Het is handig om met een of twee andere personen van jouw vereniging aan te melden. Op deze manier kun je naderhand samen aan de slag met de inzichten die je opdoet.

Op www.raboclubsupport.nl vind je meer informatie over Rabo ClubSupport.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: