Direct door naar content
Kayleigh in tranen bij finish New York Marathon afbeelding nieuwsbericht

Kayleigh in tranen bij finish New York Marathon

21 november 2023

Met 50.000 deelnemers is de New York Marathon altijd goed voor mooie verhalen. Dit jaar gingen de beelden van de finish van Kayleigh Williamsom de hele wereld over. Ze is een van de eerste vrouwen met het Syndroom van Down die de New York Marathon liep. Ze had de hele 42 km veel met het publiek gelachen en gedanst. Maar toen ze over de eindstreep kwam barstte ze in tranen uit bij haar moeder en voormalig topatlete Tina Muir die met haar meeliepen.

New York was niet de eerste marathon van Kayleigh: ze liep de afgelopen jaren al de halve en hele marathon van Austin. In haar hometown was ze op beide afstanden de eerste finisher met het syndroom van Down. Ze loopt altijd samen met haar moeder Sandy. Samen hebben ze ook het plan om iedere staat van de VS een halve marathon te gaan lopen.

Eerbetoon aan oma

Via een gemeenschappelijke vriend leerde Kayleigh en Sandy voormalig toploopster Tina Muir kennen. Zij liep eerder dit jaar al met moeder en dochter mee met de Boston Marathon. Tijdens die zware marathon ontdekte Tina dat Kayley graag een eerbetoon aan haar overleden oma wilde brengen door naar New York te gaan, de trip die haar oma niet meer had kunnen maken. En zo stonden ze met zijn drieën aan de start van een van de grootste marathons van de wereld.

Dansen met publiek

Sandy maakte zich nog druk of ze de finish wel zouden halen, maar Tina zei dat ze zich vooral geen zorgen moesten maken en vooral van de stad en het publiek moesten genieten tijdens het hardlopen. En dat deed Kayley volop. Ze stopte overal om met het publiek een dansje te maken en ze genoot duidelijk van alle aanmoedigingen. “Wat mij het meest is opgevallen terwijl ik naast Kayleigh liep was de blijdschap die zij naar het publiek bracht. Het was echt mooi om te zien hoe de gezichten van mensen veranderen als zij voorbij liep. De energie die zij geeft aan de mensen die bij haar in de buurt zijn op dat moment is echt ongekend. Zij is gewoon pure liefde. Je ziet dat zij met iedere stap een positieve invloed heeft op mensen”, zei Tina tegen Runnersworld.

Over drempels stappen

De video waarop zij in tranen in de armen van Tina en haar moeder viel bij de finish, zorgde ook na haar prestatie voor nog meer mooie reacties. Kayleigh en Sandy zijn alleen maar blij met die aandacht omdat hun boodschap zo ook breder bekend wordt. Ze willen namelijk laten zien dat mensen met een beperking over drempels kunnen stappen. Het duo heeft in Austin daarom al een Special Olympics team voor gewichtheffen opgericht en ze willen nu ook een trainingsgroep voor langeafstandslopen starten.

Bron: Runners world

Foto: Gofundme

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: