Direct door naar content
Dennis is voetbaltrainer in een rolstoel  afbeelding nieuwsbericht

Dennis is voetbaltrainer in een rolstoel

27 november 2023

Voetbaltrainers staan meestal druk te gebaren langs het veld of lopen veel heen en weer. Dennis van Velzen (23) laat als hoofdtrainer van JO19-2 bij SV Den Hoorn zien dat het ook anders kan. Hij zit al zijn hele leven in een rolstoel, maar dat hindert hem niet om zijn droom achterna te gaan. De trainer hoopt ook een voorbeeld te kunnen zijn voor anderen.

Dennis kreeg bij zijn geboorte te veel zuurstof toegediend, wat er toe heeft geleid dat hij niet kan lopen. Hij ontdekte al snel dat hij het trainen geven van voetballertjes erg leuk vond om te doen en dat het daarbij geen probleem is dat hij in een rolstoel zit. “Ik denk met name in het voetbal dat je verstand moet hebben van het spelletje. Dat je mensen iets kan leren. Het is volgens mij niet zo belangrijk of je er zelf heel erg goed in bent", zegt hij in een interview met regiozender WOS. 

Dromen van een profclub

Toch merkt hij ook dat als hij het veld op rolt dat mensen wat raar opkijken. “Je ziet toch wel verbazing omdat mensen altijd ervan uitgaan dat je moet kunnen lopen om echt voetbaltrainer te kunnen zijn.” Dennis trekt zich daar niks van aan, want hij heeft een duidelijk doel voor ogen: hij zou graag in de jeugd van een betaaldvoetbalclub training geven. Hij heeft al zijn KNVB-diploma voor juniorentrainer op zak. “Ik zou heel graag mijn werk ervan maken. Dat is een droom. Je weet nooit hoe het leven gaat lopen, maar ik wil er wel alles aan doen om zover mogelijk te komen.”

Voorbeeld

Zelf heeft Dennis dus een eerste stap gezet op weg naar die droom. Hij hoopt daarmee ook anderen te inspireren: “Als je in een rolstoel zit en je wilt voetbaltrainer worden, ga dat alsjeblieft gewoon doen. Ik heb vorig jaar mijn KNVB-diploma gehaald en daarmee ben ik de eerste in een rolstoel, maar het zou mooi zijn als nog meer mensen zoals ik hun diploma gaan halen. Ik hoop alleen maar dat ik slechts een voorbeeld ben en dat na mij nog veel meer komen.”

Bekijk het hele item bij regiozender WOS

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: