Direct door naar content
Samen Schaatsmiddag op woensdag 20 december, doe je ook mee? afbeelding nieuwsbericht

Samen Schaatsmiddag op woensdag 20 december, doe je ook mee?

30 november 2023

Op woensdag 20 december organiseren IJsbaan Haarlem, Stichting Aangepast Schaatsen, Kras Sport en IJsclub Haarlem e.o. samen een 'Samen Schaatsmiddag'. Op deze middag kunnen kinderen met een beperking samen met schaatsen met kinderen zonder beperking. Lijkt het je ook leuk om mee te doen? Meld je aan en kom 20 december vanaf 14.00 naar IJsbaan Haarlem!

Samen Schaatsen
Het Samen Schaatsen is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer hebben al 500 kinderen even kunnen proberen hoe het voelt. Dat was een groot succes. Zoals een van de deelnemers zei: “Als gehandicapt kind kun je gewoon blij schaatsen. Weer een stapje dichter bij een gewoon kind zijn!” Daarom is het vanaf dit seizoen ook mogelijk voor kinderen met een beperking mogelijk om te schaatsen bij IJsbaan Haarlem.

Frame Schaatsen
Voor kinderen met een fysieke beperking zijn er ook mogelijkheden dankzij het Frame Schaatsen. Een schaatsframe is een frame met een zitje, een stuur en drie ijzers. Ook als je niet zelfstandig kunt staan of bewegen, kun je hiermee wel glijden over het ijs: je zit stevig op het frame, zet je af met spikes onder je voeten en daar ga je! Dankzij dit coole sporthulpmiddel schaatsen kinderen met een beperking samen met leeftijdsgenoten zonder beperking. Samen Schaatsen dus! Ook heeft IJsbaan een super snelle prikslee beschikbaar. Deze kan je tijdens de Samen Schaatsmiddag ook uitproberen.

Aanmelden
Voor de organisatie is het handig als je je vooraf aanmeldt. Zo kunnen de juiste voorbereidingen getroffen worden. De Samen Schaatsmiddag vindt plaats bij IJsbaan Haarlem, IJsbaanlaan 2, 2024 AV Haarlem. Aanmelden mag bij Michiel Kersten via de mail m.kersten@ijsbaanhaarlem.nl of telefonisch via 06 1005 7228.
 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: