Direct door naar content
Rolstoelrugbyer Jop geeft ook bootcamples afbeelding nieuwsbericht

Rolstoelrugbyer Jop geeft ook bootcamples

05 december 2023

Voor Jop van der Laan betekent rolstoelrugby veel in zijn leven. In moeilijke tijden is sport voor hem altijd een belangrijke uitlaatklep geweest. Dat positieve effect van sport brengt hij ook graag over op anderen. Dat doet hij door naast zijn eigen topsport zelf training te geven: zijn bootcamptraining gaat ook in de regen gewoon door.

Jop vertelt in de Youtube serie De Aanpakkers hoe hij na een lastige periode het rolstoelrugby weer heeft opgepakt. De opening van het Paralympisch Topsport Centrum in Haren was belangrijk voor zijn trainingsmogelijkheden. Maar zijn familie is als zijn grote fanclub altijd een grote steun voor hem geweest. Zijn zus Noortje zag vroeger al dat hij erg fanatiek was. “Het werd fysiek voor hem lastiger, maar hij ging altijd uren door met tennis. Hij wilde gewoon een goede bal slaan. Dan zie je dat hij niet stopt tot het lukt.”

Bootcamptraining vanuit rolstoel

Het sporten heeft hem gered uit een slechte periode, vertelt hij. “Het is echt mijn leven. Als ik het rolstoelrugby niet heb, dan ben ik niet echt wat waard voor mijn gevoel.” Omdat hij zelf zoveel aan sport heeft gehad, wil hij anderen ook graag helpen. Daarom is hij ook blij dat hij naast zijn topsport een sportopleiding heeft gevolgd zodat hij ook training kan geven. Vanuit zijn rolstoel geeft hij nu elke dinsdag een bootcamptraining aan acht mensen. “Het is mooi om mensen met een blij gevoel naar huis te sturen als ze gesport hebben.” Dat goede gevoel weet zijn bootcampklasje zelfs in de regen te geven.

Kijk maar in de video:

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: