Direct door naar content
Vrijwilligers gezocht voor de 'MegaPower' training afbeelding nieuwsbericht

Vrijwilligers gezocht voor de 'MegaPower' training

11 december 2023

Gezocht: vrijwilligers voor het mogelijk maken van de MegaPower training!

Deze functionele krachttraining wordt drie keer per week gegeven bij Drostenburg, een school waar speciaal onderwijs gegeven wordt. MegaPower training wordt gegeven aan kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Het is een 12 weken durende training die specifiek gericht is op het verbeteren van het lopen en rennen van deze kinderen. Een trainingssessie duurt een uur, waarvan 40 minuten wordt besteed aan belaste functionele oefeningen en 20 minuten aan de opwarming en een eindspel. De groep bestaat meestal uit 4-6 kinderen en deze kinderen krijgen allemaal één op één begeleiding. Naast vrijwilligers zijn er kinderfysiotherapeuten aanwezig die de groep begeleiden.

Om dit mogelijk te maken, zoeken we vrijwilligers die bereid zijn te helpen met één van de volgende taken:
- Eén op één begeleiden en trainen van één van de kinderen tijdens de MegaPower training.
- Met een auto kinderen ophalen van school waar de training wordt gegeven om de kinderen thuis te brengen.
- Zowel kinderen wegbrengen (met de auto), als helpen met het begeleiden van de training.

Trainer zijn is vrijwillig, maar je krijgt er veel praktische ervaring en kennis voor terug. Door de één op één training leer je elk kind goed kennen en het is een uitdaging om te ontdekken wat goed werkt voor elk kind. Daarnaast is het ontzettend leuk om te helpen met de MegaPower training! We hebben hieronder nog wat praktische zaken uiteen gezet.

 De praktische zaken:
- Training start 26 februari 2024
- We vragen hulp voor 13 weken (12 weken training + 1 week voorbereiding)
- 3 keer in de week (1 of 2 keer in week training geven is ook een optie) voor de trainers: maandag [14.15-15.45], woensdag [14.15-15.45] of vrijdag [14.15-15.45].
- Voor mensen die willen helpen met het wegbrengen van de kinderen: na de training om 15.45 de kinderen naar huis brengen.
- Locatie: Drostenburg , 1102 AM Amsterdam
- Er zal een studiedag (4 uur) plaatsvinden voor nieuwe trainers (datum volgt).

Wil jij ons team versterken? Stuur dan een korte mail met je motivatie en je CV naar Babette Mooijekind (b.m.mooijekind@amsterdamumc.nl)

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: