Direct door naar content
Uniek schaatsplezier tijdens Avond van de A afbeelding nieuwsbericht

Uniek schaatsplezier tijdens Avond van de A

11 december 2023

Lekker schaatsen, een potje curling, koek en zopie en natuurlijk muziek en entertainment. Voor sporters met een beperking is dit niet altijd zo vanzelfsprekend. Maar tijdens de Avond van de A op de schaatsbaan in Bergen op Zoom was alles aanwezig voor een echt winters feest op het ijs.

Het Bergs Winterparadijs, de tijdelijke schaatsbaan op de Markt van Bergen op Zoom, werd vorige week helemaal vrijgehouden voor ‘de Avond van de A’ om alle aangepaste sporters een unieke schaatsbeleving te bieden. Deze avond werd georganiseerd door de Fitfabriek Bergen op Zoom, dat ook aangesloten is bij Uniek Sporten. “Het is echt geweldig. Naar deze avond kijken wij al het hele jaar uit”, zegt Paul Jacobs van de Fitfabriek. “Het belang van sport voor mensen met een beperking wordt echt wel gezien in Nederland”, vervolgt Paul. “Maar ik denk dat we het vooral zien maar er weinig mee doen. Wij proberen met dit soort avonden ook echt iets te doen.”

Schaatsen en curling

Tijdens de schaatsavond kon iedereen vrij schaatsen op allerlei manieren. Als je een hulpmiddel nodig had dan kon dat of als je een steuntje in de rug van een begeleider kunt gebruiken dan was dat ook mogelijk. Mensen in een rolstoel konden ook ijspret ervaren, want ze konden ook de ijsvloer op glijden. Behalve schaatsen konden deelnemers onder leiding van begeleiders van de Fitfabriek ook kennismaken met curling.

‘Ik kan het nog hoor’

Het plezier was ook duidelijk van de gezichten af te lezen. Als een meisje van een verslaggever complimenten krijgt over haar schaatskunsten begint ze helemaal te stralen. “Ik heb vroeger heel vaak geschaatst en ik kan het nog!” Ook een jongen in een oranje jas is enthousiast. “Ik heb al vaker geschaatst en ik vind het superleuk!” Zijn begeleider is ook blij met het initiatief. “Superleuk dat deze mogelijkheid er is vanavond voor sporters met een beperking.”

Paul wordt ook weer blij van al die enthousiaste reacties ophet avondje schaatsen. “De mensen komen met een lach de schaatsbaan op en gaan er ook wederom met een lach vanaf. Ze zijn een hele ervaring rijker.”

Bron: Zuidwestupdate.nl

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: