Direct door naar content
Kijk nu de mini-docu over Menno Streefland afbeelding nieuwsbericht

Kijk nu de mini-docu over Menno Streefland

19 december 2023

Voor Menno Streefland (28) is sport altijd een grote uitlaatklep geweest. Sinds hij op zijn vijfde voor het eerst bij een hockeytraining meedeed heeft hij het hockeyen niet meer losgelaten. In januari 2023 moest hij dat tot zijn grote frustratie wel omdat hij door een ski-ongeluk een incomplete dwarslaesie opliep. In de inspirerende mini-docu “En nu is het rammen” die Uniek Sporten en Fonds Gehandicaptensport over hem maakte, neemt hij je mee in zijn herstel.

“Dit is goed mis” dacht Menno toen hij tijdens het skiën in een soort gat net naast de piste viel. “Ik voelde dat mijn onderlichaam niet meer bewoog. Ik had eigenlijk ook direct het gevoel: het is 2023, ze fixen mij wel. Dit komt wel goed.” De artsen in het ziekenhuis van Innsbruck dachten daar in eerste instantie anders over. Menno zou niet meer kunnen lopen. Ze twijfelden ook of hij nu een complete of een incomplete dwarslaesie had. Omdat hij toch gevoel in zijn benen had bleek hij meer herstelkansen te hebben.

Hard werken aan herstel

Die revalidatie zie je in de korte docu die wij met OneCrew over hem hebben gemaakt. Je ziet hem hard werken in de kliniek met een VR-bril, in het krachthonk en in het zwembad waar hij geen zwaartekracht voelt. Je ziet hem ook op een handbike die hij via Uniek Sporten kreeg.

Beloning

Hij hoopt anderen in dezelfde situatie met deze mini-docu ook wat mee te kunnen geven. “Verdriet mag er zijn, maar probeer er niet in te verdrinken. Probeer maximaal alle energie die je hebt in dat herstel te steken, want het wordt echt beloond.”

Bekijk de hele video hieronder of op onze website:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: