Direct door naar content
Help mee bij onderzoek naar technologie voor visuele beperking afbeelding nieuwsbericht

Help mee bij onderzoek naar technologie voor visuele beperking

20 december 2023

Hoe kan technologie het leven van mensen met een visuele beperking verbeteren? Dat is de vraag die onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven willen beantwoorden. Om tot nieuwe technologische oplossingen te komen is het onderzoeksteam eerst benieuwd naar jouw ervaringen in het dagelijks leven als je blind of slechtziend bent.

De onderzoekers gaan graag met jou in gesprek om alles te weten te komen over wat jij met je visuele beperking tegenkomt. Zij zijn vooral ook benieuwd wat je nodig hebt om je leven te verbeteren. Het kan bijvoorbeeld dat jij moeite hebt met navigeren in een stad of een winkel. Of het leggen van sociale contacten. Op basis van de antwoorden uit de interviews kunnen de onderzoekers aan de slag om te kijken of de technologie waar zij aan denken een oplossing kan zijn.

Trilingen

De onderzoekers kunnen nog niet veel kwijt over wat voor technologie het gaat, maar ze kunnen wel delen dat het gaat om zogenaamde haptische feedbackmechanismen (trillingen en bewegingen) die mogelijk het ruimtelijk bewustzijn kunnen verbeteren zonder privacy of autonomie in het geding te brengen.

Impacvol onderzoek

Deelnemers aan het onderzoek maken kans op een 25 euro bol.com cadeaukaart als blijk van waardering. De onderzoekers verzekeren dat je met je medewerking een belangrijke bijdrage levert aan impactvol onderzoek, waar je mogelijk zelf op termijn ook van profiteert!

Wil jij meedoen aan het onderzoek of weet jij iemand die mogelijk geïnteresseerd is? Stuur dan een bericht naar: l.geschwindt@student.tue.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: