Direct door naar content
Krijg nieuwe inspiratie van deze TED-talks afbeelding nieuwsbericht

Krijg nieuwe inspiratie van deze TED-talks

22 december 2023

Kun jij zo aan het begin van het nieuwe jaar wel wat nieuwe inspiratie gebruiken? Dan zijn TED-Talks altijd de moeite waard. In deze korte inspirational speeches delen bekende en onbekende mensen hun levensverhaal, kijk op de wereld of een vernieuwend idee. Bij TEDx events over de hele wereld hebben ook vaak inspirerende sprekers met een beperking of aandoening op het podium gestaan. We delen hier een paar interessante video’s.

Stella Young

Als we het over inspiratie hebben dan zet comedian en journalist Stella Young de zaken  graag even ondersteboven. Het is haar namelijk opgevallen dat mensen met een beperking vaak als een inspiratiebron worden neergezet. Dat vindt zij eigenlijk maar een raar idee. “Ik wil in een wereld leven waarin het leven met een beperking niet als uitzonderlijk of dapper wordt gezien, maar als de norm.” Luister en kijk naar het grappige verhaal van Stella:

Sue Austin

Het avontuur waar Sue Austin in haar TED Talk over vertelt begint eigenlijk als een kunstproject. Zij wilde namelijk haar rolstoelwielen wat mooier maken. Gaandeweg ontdekte ze dat ze met haar rolstoel ook kon diepzeeduiken.

Sophie Anne Onland

In Nederland worden ook regelmatig TEDx events georganiseerd. Powervrouw Sophie Anne Onland vertelde in Amsterdam op het podium bijvoorbeeld over het delen van onze grootste geheimen. Zij gebruik daarbij een persoonlijk verhaal om duidelijk te maken dat we verschillen zoals een beperking juist moeten laten zien in plaats van moeten verbergen. Voor haar talk ontving ze toen ook een award. En bij de ONBEPERKT-podcast spraken Eva Eikhout en Wilfred Genee ook nog uitgebreid met Sophie Anne.

Bekijk hier de video van de TEDtalk van Sophie Anne:

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: