Direct door naar content
Inschrijving voor Special Olympics Nationale Spelen in Breda en Tilburg vanaf nu geopend!  afbeelding nieuwsbericht

Inschrijving voor Special Olympics Nationale Spelen in Breda en Tilburg vanaf nu geopend!

10 januari 2024

Vanaf vandaag is het mogelijk om je in te schrijven voor de Special Olympics Nationale Spelen die dit jaar plaatsvinden in Breda en Tilburg. Op 14, 15 en 16 juni zijn de Brabantse steden het decor voor een fantastisch sportevenement voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

In totaal worden er meer dan twintig sporten beoefend tijdens de Special Olympics Nationale Spelen en verwacht de organisatie meer dan 3000 sporters uit heel het land. Naast de vele sporttoernooien worden er meer activiteiten georganiseerd tijdens het feestelijke weekend. Zo zal er een spetterende openingsceremonie zijn en wordt Safaripark De Beekse Bergen omgetoverd tot Olympisch dorp. Alles bij elkaar opgeteld een geweldig weekend voor zowel de sporters als de bezoekers van het evenement.

Het evenement wordt georganiseerd voor én door mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Zo zijn er een aantal ambassadeurs die actief meedenken met de organisatie. Een van hen is Tanja, die in een uitgebreid interview met Uniek Sporten Brabant vertelt wat het evenement voor haar betekent en hoe blij ze is dat ze mag meewerken aan de realisatie: “Ik wil mensen laten zien dat je met een beperking niet per se beperkt hoeft te zijn in je doen en laten.” Lees hier het hele interview met Tanja.

Inschrijven tot 31 januari
Vanaf vandaag, 10 januari, is de inschrijving voor het evenement geopend. Op de site van de Special Olympics Nationale Spelen staat een uitgebreide handleiding van hoe de inschrijving precies in zijn werk gaat. Verenigingen en deelnemers hebben tot en met 31 januari 23:59 uur om zichzelf in te schrijven voor het sportevenement.  Mensen die problemen ervaren met de inschrijving kunnen een mail sturen naar inschrijven@specialolympics2024.nl

Klik hier voor alle informatie over de inschrijvingsprocedure en meer! 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: