Direct door naar content
Na 45 jaar sportclub voor sporters met beperking overbodig afbeelding nieuwsbericht

Na 45 jaar sportclub voor sporters met beperking overbodig

10 januari 2024

Het lijkt slecht nieuws: na 45 jaar stopt de Lichamelijk Gehandicapten Sportvereniging Veghel (LGSV) ermee. Toch is het opheffen van de vereniging eigenlijk altijd het doel geweest, want de sporters met een beperking zijn ondergebracht bij ‘gewone’ sportclubs. Eerder waren de tafeltennissers en tennissers al overgestapt en nu hebben ook de zwemmers een gezellig en sportief onderdak gevonden.

LGSV is in 1977 opgericht, maar aan die speciale vereniging voor sporters met een beperking uit Veghel is per 1 januari 2024 een einde gekomen. Dat was volgens Annelies Stroeken altijd het streefdoel van de club. “We wilden al onze sporters uiteindelijk onderbrengen bij reguliere sportverenigingen. Dat is veel gezelliger en beter. Mensen met een beperking willen gewoon met anderen meedoen, erbij horen”, zegt de secretaris in het Brabants Dagblad.

Niet veel veranderd

Het stoppen van de club kon doordat zeventig zwemmers en hun begeleiders konden overstappen naar de Veghelse Zwem en Polo club Nautilus. Vorige week woensdag konden de zwemmers al hun eerste baantjes in het zwembad trekken. Voor deze sportievelingen was eigenlijk niet zoveel veranderd: ze konden op hetzelfde tijdstip zwemmen en met dezelfde begeleiders op de kant.

Iedereen mee laten doen

Eerder waren al zes tafeltennissers van LGSV uitgevlogen naar TTCV. Afgelopen zomer volgden ook twaalf rolstoeltennissers, die bij De Krekel in Marieheide gingen spelen. Het was een bewuste keuze van die club om die sporters welkom te heten, zegt voorzitter Hans Kanters. “Puur omdat we willen dat iedereen kan meedoen.”

Tevreden wethouder

Ook wethouder Johan van Gerwen is blij met het einde van de LGSV. “Ik ben blij dat de leden van LGSV kunnen blijven sporten, zoals ze gewend zijn. Want in Meierijstad geloven we in de kracht van sport. Iedereen die wil sporten, moet ook kúnnen sporten. Dit blijft op deze manier mogelijk.”

Bron: BD.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: