Direct door naar content
Buddies gezocht!  afbeelding nieuwsbericht

Buddies gezocht!

22 januari 2024

Vrijdag 9 februari kan iedereen met een visuele beperking uit de gemeente Edam-Volendam kennis maken met Running/Walking Blind. De clinic is onderdeel van de bijeenkomst Actief met een Visuele Beperking. Tijdens deze avond wordt algemene informatie gedeeld en kunnen  aanwezigen een aantal clinics volgen gericht op bewegen, cultuur en ontmoeten. 

Een van de clinics is dus Running/Walking Blind. Lijkt het je leuk om als buddy te fungeren voor een loper tijdens deze clinic, meld je dan aan als buddy. AV Edam, de lokale atletiekvereniging, heeft interesse om bij voldoende animo van zowel lopers als buddies een groep op te starten. 

Wordt buddy bij een running blind groep: 
De hardloopbuddy is een vrijwilliger. Dat is niet éénmalig maar het vraagt een zeker commitment en grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid en het plezier van de loper. Tussen een loper en buddy is het belangrijk dat een aantal zaken overeenstemmen, zoals persoonlijkheid, vertrouwen, de manier van navigeren en samenwerken. Dat houdt in dat loper en buddy regelmatig met elkaar kunnen oefenen. Als je samen wedstrijden gaat lopen ben je als buddy tijdens een wedstrijddag ook verantwoordelijk voor de begeleiding van de loper vóór, tijdens en ná de wedstrijd. Op die manier wordt het loopplezier voor twee!

Praktische informtatie: 
Vrijdag 9 februari 19:00-22:00 uur
Pop en Cultuurhuis PX (ingang Zeestraat) 
Meer info: www.runningblind.nl

Aanmelden kan door te mailen naar info@cbwedamvolendam.nl of te bellen naar 0299-363328

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: