Direct door naar content
Maak gebruik van de Van der Sar Sport- en Beweegsubsidie afbeelding nieuwsbericht

Maak gebruik van de Van der Sar Sport- en Beweegsubsidie

14 januari 2024

Sporten of bewegen is niet vanzelfsprekend voor mensen met een hersenaandoening. De vele prikkels door drukte en geluid maken de drempel om te gaan sporten hoog of ze vinden niet de juiste begeleiding. De Hersenstichting wil daarom een groter aanbod van passend en/of prikkelvriendelijk sporten en bewegen stimuleren d.m.v. de Van der Sar Sport- en Beweegsubsidie. 

Sportverenigingen, stichtingen, sportscholen, zwembaden, bedrijven en patiëntgroepen of -platforms die zich inzetten voor het in beweging krijgen én houden van mensen met een hersenaandoening kunnen een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage van de Hersenstichting.

Lange termijn

Deze subsidie is bedoeld voor sport- en beweegprojecten waarbij er een intentie en plan is om de activiteiten op lange termijn voort te zetten. Het kan hierbij gaan om het vernieuwen, versterken en/of verbeteren van het aanbod of het opzetten van nieuw sportaanbod. De aanvrager(s) kunnen ook meerdere organisaties zijn die hun krachten willen bundelen om meer impact te genereren. 

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage van de Hersenstichting gelden een aantal voorwaarden en criteria die je HIER kunt downloaden.  Voor deze subsidie kan maximaal 25% van de begroting gebruikt worden voor materiaal, zoals sportattributen, traplift of andere benodigde aanpassingen.

De subsidieronde is geopend sinds 22 januari 2024. Aanvragen kunnen ingediend worden tot en met 18 maart. Dit kan via het aanmeldformulier

Mocht je vragen hebben of je idee passend is en/of wil je meer informatie, mail dan naar: meedoen@hersenstichting.nl t.a.v. Gillian, of bel op telefoonnummer 06 518 25 005.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: