Direct door naar content
Wil jij je stem laten horen? Meld je dan nu aan voor het Living Lab. afbeelding nieuwsbericht

Wil jij je stem laten horen? Meld je dan nu aan voor het Living Lab.

31 januari 2024

Ben jij Amsterdammer en heb jij een chronische aandoening of een lichamelijke beperking? Dan nodigen we jou graag uit om mee te denken over de sport- en leefstijlloketten in de stad.

Een Living Lab is een soort proeftuin waarin co-creatie de basis vormt en innovatie het uitgangspunt is. De naam van ons Living Lab is ‘Samen Sterk: onbeperkt in beweging’. Het is een initiatief vanuit het Lectoraat Kracht van Sport en Bewegen van Inholland. Met organisaties uit verschillende domeinen en de doelgroep wordt gewerkt aan een doorontwikkeling van sport en beweegloketten.

Verbeteren van loketten
Er is een tal aan sport- en leefstijlloketten in regio Amsterdam, met het doel een positieve leefstijl onder de (kwetsbare) Amsterdammers te bevorderen. Hierbij is het aanzetten tot en begeleiden naar sport- en beweegactiviteiten één van de pijlers. Maar werken deze loketten ook echt naar behoren? We zien in de praktijk namelijk dat Amsterdammers, en dan met name onze focusgroep van Amsterdammers met een chronische of lichamelijke beperking, vaak moeilijk de dagelijkse beweegnorm halen. Dat moet veranderen, maar hoe?

Ervaringsdeskundigen gezocht
We bundelen krachten uit de sectoren onderwijs, sport, zorg, welzijn, overheid en het bedrijfsleven bundelen, werken we naar een gezamenlijke visie waarin we kunnen voorzien van alle behoeften. Daarin zijn ook jullie ervaringen als ervaringsdeskundigen van groot belang. Want, hoe heb jij je eigen pad naar sport en bewegen ervaren? Verliep het soepel, stroef? Voelde jij je op je gemak en gehoord? Werd je van het kastje naar de muur gestuurd? En, hoe kwam je überhaupt terecht bij het loket, of weet je eigenlijk niet eens dat deze bestaan?

Wie zoeken wij?
Wij zoeken (vertegenwoordigers van) Amsterdammers met een chronische aandoening of een lichamelijke beperking die hun ervaringen en/of mening over sport- en leefstijlloketten in Amsterdam met ons willen delen.

Heb jij interesse om mee te doen? Laat het ons dan weten!
Mail naar labregisseur Sharlynn Steltman, ssteltman@teamsportservice.nl om je aan te melden of meer informatie over het Living Lab te ontvangen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: