Direct door naar content
Symposium G-Gezondheid: over gezondheid en fitheid bij mensen met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Symposium G-Gezondheid: over gezondheid en fitheid bij mensen met een beperking

31 januari 2024

Heb je het al gehoord? Dit jaar is het een speciale editie van het G-Sportweekend Amarant. Het grootste G-sport event van Tilburg bestaat namelijk 30 jaar! Er zijn verschillende leuke initiatieven om dit te vieren. Één special event is het Mini Symposium over gezondheid en fitheid bij mensen met een beperking, dat plaatsvindt op 26 maart 2024. Daar vertellen we je in dit artikel graag meer over.

Meer gezondheidsproblemen

Mensen met een verstandelijke beperking hebben, in vergelijking tot de algemene bevolking, meer gezondheidsproblemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht. Daarnaast komen ook psychische en mentale problemen vaker voor. De gezondheidsproblemen hebben een grote invloed op welzijn en kwaliteit van leven. Iedereen weet dat sport of bewegen een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van gezondheidsproblemen. De invloed van sporten en bewegen op de fysieke en mentale gezondheid is voor iedereen bijzonder groot. Daarnaast weten dat de kosten van zorg ook sterk worden beïnvloed door een ongezonde of gezonde leefstijl.

 

Symposium G-Gezondheid

In dit mini symposium word er stilgestaan bij de kennis en de inzichten die over dit onderwerp de laatste decennia zij opgedaan in o.a. wetenschappelijk onderzoek. Frank Brouwers, voormalig directeur specialistische zorg Amarant zal hier op ingaan en stilstaan bij hoe er binnen Amarant gewerkt wordt met deze inzichten. Dr. Stijn Weterings, fysiotherapeut, zal ingaan op zijn promotieonderzoek naar het inzetten van krachtraining bij mensen met een verstandelijke beperking met een hoog risico op hart en vaatziekten. Arnold Vanderlyde, 3-voudig winnaar van Olympisch brons, zal afsluiten met een interactieve lezing

 

Het programma ziet er als volgt uit:

19:30u Inloop en ontvangst met koffie/thee

20:00u Opening door Lars Hagen, voorzitter van de Stichting Samen Sporten Tilburg

                           Presentatie door Frank Brouwers

                           Presentatie door Dr. Stijn Weterings

21:00u Muzikale pauze

21:15u Interactieve lezing door Arnold Vanderlyde

22:00u Einde mini symposium, borrel en netwerken tot circa 23:00u

Dit mini symposium wordt gehouden op dinsdag 26 maart 2024 bij Amarant, locatie 't Hooge Veer. Op Bredaseweg 375 in Tilburg (kerk/plaza).

 

Voor wie:

Dit mini symposium is geheel gratis toegankelijk voor een ieder die betrokken is bij het G-Sportweekend Amarant, gemeentelijke instanties van de regio, sponsoren, donateurs, zorgverzekeraars en een ieder die op welke manier te maken heeft met of geïnteresseerd is in dit onderwerp. 

 

Inschrijven kan voor dinsdag 19 maart via info@g-sportweekend.nl.

Zien we je daar?

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: